Skip to content
Politică

Ioan Mircea Pașcu zorește Guvernul după ultimatumul CEDO. Speranțe de la UE / EXCLUSIV

europarl.europa.eu

Eurodeputatul Ioan Mircea Pașcu (vicepreședinte al Parlamentului European) zorește Guvernul după ultimatumul primit de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza condițiilor din închisori.

Europarlamentarul a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care s-a arătat sceptic că executivul Sorin Grindeanu ar fi în stare să rezolve problema penitenciarelor în numai 6 luni de zile, interval fixat de către CEDO. Totuși, fostul ministru al Apărării din cabinetul Adrian Năstase a atras atenția asupra unei speranțe venite din partea Comisiei Europene, prin vocea prim-vicepreședintelui Frans Timmermans.

„Nu-mi dau seama cât de mult se poate rezolva această chestiune în 6 luni de zile. Problema este că trebuie să începem să lucrăm serios la ea, pentru că, atunci când am vrut să facem, ați văzut: au apărut tot felul de «rezistențe», «#rezist» și așa mai departe, deși lucrurile acelea vizau și situația din închisori. Mai mult decât atât: domnul Timmermans a spus că există fonduri care vor fi puse la dispoziția României pentru îmbunătățirea situației de acolo. Deci eu mă aștept ca aceste lucruri să înceapă să se materializeze și, odată ce ne-am angajat pe acest drum, să putem să demonstrăm că e o chestiune pe care suntem hotărâți să o facem”, a afirmat Ioan Mircea Pașcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *