Skip to content
Politică

Ioan Niculae află azi dacă scapă de arest

Omul de afaceri Ioan Niculae ar putea afla, joi, dacă va fi sau nu eliberat condiţionat din penitenciar, informează adevarul.ro.

Amintim că până în prezent, acesta a executat cinci luni din pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare primită în dosarul „Mită la PSD”. Pe 20 august, afaceristul a declarat în faţa magistraţilor că „pe toată perioada detenţiei, nu am făcut nimic altceva decât să muncesc, iar cărţile sunt scrise corect”.

La termenul care a avut loc pe 20 august, procurorul de caz a precizat că, în opinia sa, o decizie în privinţa eliberării lui Ioan Niculae trebuie amânată pentru că procesul verbal depus de penitenciar nu a fost întocmit „tocmai corect”.

De asemenea, procurorul a cerut toate titlurile cărţilor scrise în închisoare de afacerist, dar şi o detaliere a acestora. Pe de altă parte, Ioan Niculae le-a spus magistraţilor că în perioada petrecută în spatele gratiilor nu a făcut nimic altceva decât să muncească.

Pe toată perioada detenţiei, nu am făcut nimic altceva decât să muncesc. Cărţile sunt scrise corect, nu văd de ce să nu mi se accepte eliberarea condiţionată”, le-a spus Niculae judecătorilor.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae a fost înregistrată la Judecătoria Găeşti pe 18 august, iar primul termen de judecată a fost programat pentru 20 august. Potrivit unor surse judiciare, cererea a fost formulată după ce afaceristul ar fi scris două cărţi. Mai mult, acesta ar munci în penitenciar şi ar fi avut un comportament exemplar, arată apărătorii acestuia. Solicitarea a fost deja analizată, marţi, de comisia de specialitate din cadrul Penitenciarului Găeşti, unde Ioan Niculae îşi execută pedeapsa.

Ioan Niculae a mai cerut Judecătoriei Găeşti, pe 29 iunie, eliberare condiţionată. Însă, pe 6 august, instanţa a respins ca prematură cererea. „Condamnatul va putea reitera cererea de liberare condiţionată după data de 19 august 2015, dată după care se împlineşte fracţia minimă de executat”, potrivit minutei postată pe site-ul instanţei. Ioan Niculae a atacat decizia Judecătoriei Găeşti, iar contestaţia se va judeca la Tribunalul Dâmboviţa pe 8 septembrie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *