Skip to content
Politică

Ioan Niculae răspunde în premieră acuzațiilor DNA că i-ar fi dat șpagă fostei șefe DIICOT

Jurnalistul Robert Turcescu a făcut o dezvăluire despre o presupusă mită de 3,5 milioane de euro care ar fi fost dată de Ioan Niculae și care a ajuns la fosta șefa a DIICOT, Alina Bica, cea care se află în prezent în spatele gratiilor în dosarul retrocedărilor ilegale.

Omul de afaceri Ioan Niculae, a transmis, prin intermediul unui comunicat faptul că  nu a cunoscut-o și nu are legătură cu Alina Bica  și că nici direct şi nici prin intermediari şi nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului „Romgaz”.

„Nu am cunoscut-o, nu am luat legătură cu doamna Alina Bica, nici direct şi nici prin intermediari şi nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului „Romgaz”, a declarat într-un comunicat proprietarul grupului InterAgro.

Niculae transmite că publicarea informaţiilor privind presupusa mită urmăreşte discreditarea sa, „ca persoană şi ca om de afaceri”.

„În dosarul „Romgaz” m-am prezentat în faţa organelor de cercetare penală, respectiv în faţa procurorilor de caz, ori de câte ori am fost chemat, însoţit de fiecare dată de avocaţii mei, iar toate apărările pe care mi le-am făcut în această cauză au fost şi sunt în conformitate cu legea penală. Dosarul este unul complex, care presupune o amplă cercetare judiciară, de lungă durată, inclusiv realizarea unei expertize contabile, ceea ce face lipsită de orice logică presupusa mea încercare de a da bani procurorul şef al DIICOT, pentru tergiversarea acestuia, până la împlinirea termenului de prescripţie. Precizez că, potrivit codului penal, termenul de prescripţie la infracţiunea de subminare a economiei naţionale este de 30 de ani, fiind practic imposibil ca un dosar să fie întârziat atât timp. Cred că mulţi dintre cei suspectaţi în acest dosar nu ar mai fi în viaţă peste 30 de ani”, a afirmat Ioan Niculae.

Omul de afaceri a mai transmis că nu a fost audiat niciodată în noul dosar şi nu i s-a adus la cunoştiinţă vreo învinuire.

„Reiterez faptul ca nu am cunoscut-o, nu am luat legatura cu doamna Alina Bica, nici direct si nici prin intermediari si nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului „Romgaz”. Toate informatiile aparute in materialele prezentate in mass-media cu privire la presupusa mea incercare de a da bani fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica, sunt subiective, nu au nici o legatura cu realitatea, iar prin difuzarea in media a acestor informatii mincinoase se incearca discreditarea mea ca persoana si ca om de afaceri, ceea ce imi aduce grave prejudicii de imagine atat personal, familiei mele, cat si afacerii mele. Precizez ca nu am fost audiat niciodata in acest nou dosar si nu mi s-a adus la cunostiinta vreo invinuire, singura sursa de unde mass media a preluat aceasta informatie fiind blogul personal al unui ziarist”, mai precizeaza Ioan Niculae.

Conform documentelor prezentate de Robert Turcescu, apar nume extrem de grele precum Liviu Dragnea, Dorin Cocoș, dar și al afaceriștilor Ioan Niculae, Bogdan Buzaianu sau Constantin Marius Stoica.

Se pare că Alina Bica ar fi primit mită 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să intervină în soluţionarea dosarului celui dintâi la DIICOT, fiindu-i promisă şi funcţia de procuror general.

1 comentariu la “Ioan Niculae răspunde în premieră acuzațiilor DNA că i-ar fi dat șpagă fostei șefe DIICOT

  1. Sa fii nebun sau sarit de pe fix sa crezi ce supune Ofiterul acoperit. Cum sa te duci cu un sac de bani la procurorul general sa-i spui:”Uite ti-am adus banii astia , fa aia”. Este o enormitate. Apoi se spune ca afacerea ar fi intemediato Dragnea telefonic. Pai orice convorbire telefonica purtata de Dragnea este ascultata. Cum sa dea Dragnea un telefon la Pocurorul General Dicot sa intervina pentru altul. Asta era pur trafic de influienta si in secunda urmatoare Dtagnea era arestat. Putea Dragnea sa riste o arestare de dragul lui Nicolae? Nu. Toate sun bazaconii inventate de Turcescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *