Skip to content
Politică

Ioan Rus, reacție privind EADS

Fostul ministru de Interne Ioan Rus spune că nu a avut vreo implicare în contractul EADS şi că nu a avut niciodată discuţii, directe sau prin interpuşi, cu EADS, susţinând că justiţia trebuie „să îşi facă treaba cât mai rapid” dacă au fost înregistrate ilegalităţi, informează mediafax.ro.

Ioan Rus a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că despre un management integrat al securizării frontierelor României s-a discutat în ultima perioadă a mandatului său, negocierile fiind desfăşurate după plecarea sa de la Ministerul de Interne.

„Ioan Rus, persoană fizică sau ministru de Interne, nu a avut niciodată nicio întâlnire, nicio discuţie, directă sau prin interpuşi, cu EADS. Sigur, e onorant să te pună cineva lângă cancelarul Germaniei, lângă Klaus Mangold, lângă Bodo Hombach, dar, repet, nu am avut niciodată nicio discuţie, nicio întâlnire, de niciun fel, cu EADS, nici ca ministru, nici ca persoană particulară. Nevoia unui management integrat al securizării frontierilor României s-a discutat în ultima perioadă a mandatului meu, dar negocierile s-au desfăşurat după ce am plecat de la minister”, a afirmat Rus.

El a spus că nu mai are ce comenta legat de acest subiect şi că justiţia trebuie să îşi facă treaba cât mai rapid.

„Consider că justiţia trebuie să îşi facă treaba cât mai rapid, să stabilească dacă sunt vinovaţi, dacă au fost ilegalităţi legate de acest contract, iar dacă nu, e foarte bine că nu sunt. Astfel de aprecieri fac rău României şi vieţii economice din România. Cei care îşi permit să aducă în discuţie nume de toate felurile din Europa să se gândească înainte, fie au dovezi şi, atunci e normal, dar să se gândească şi la consecinţele unor astfel de afirmaţii, pentru că lumea nu e făcută numai din spectacol de prost gust, ci şi din muncă şi seriozitate”, a adăugat Ioan Rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *