Skip to content
Politică

Ioan Rus solicită un plan de dezvoltare pentru TAROM și trimite Corpul de Control

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut marți un plan de dezvoltare a companiei TAROM în funcție de direcțiile strategice ale infrastructurii aeriene și în conformitate cu Master Planul de Transport, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Totodată, în cadrul întâlnirii de marți de la sediul Ministerului Transporturilor între Ioan Rus, conducerea TAROM și organizațiile sindicale din companie, Ioan Rus a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a vedea dacă există probleme de management la nivelul operatorului aerian. Pe de altă parte, piloții s-au angajat să asigure cursele următoare pentru ca pasagerii să nu fie puși în situații neplăcute, informează agerpres.ro

În plus, părțile implicate au convenit să se formeze o echipă de lucru în vederea deblocării situației ce a dus la întârzierea sau anularea mai multor zboruri ale companiei în ultimele două zile iar soluțiile găsite vor fi prezentate luni, 22 septembrie. 

„Trebuie să se găsească soluții în interiorul legii și în conformitate cu bugetul companiei. Luni vom avea o nouă discuție pentru a analiza soluțiile identificate de grupul de lucru. Vă invit la raționalitate pe toți pentru a lua împreună măsurile corecte pentru redresarea companiei. Vă îndemn să fiți de 100 de ori mai raționali și de 1.000 de ori mai puțin pătimași”, a afirmat ministrul Ioan Rus. 

Mai multe curse interne TAROM au fost anulate, luni dimineața, din cauza unui protest spontan. Probleme au fost și duminică seara, din cauza unui protest al piloților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *