Skip to content
Politică

Ioan Stanomir, tranșant înaintea moțiunii: Cei care sprijină Guvernul Dragnea se fac vinovați de prăbușirea României!

Timpolis

Joi, 20 decembrie, va avea loc votul pe moțiunea de cenzură depusă de opoziția formată din PNL, USR și PMP împotriva Guvernului Dăncilă, susținut de coaliția guvernamentală PSD-ALDE.

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu politologul Ioan Stanomir. Concret, întrebat ce așteptări are în privința moțiunii de cenzură, profesorul Facultății de Științe Politice din Cadrul Universității din București a atras atenția că șansele ca Guvernul Dăncilă să cadă sunt reduse deoarece au existat factori precum incapacitatea opoziției de a se coordona și incapacitatea președintelui de a gira o posibilă majoritate alternativă regimului Dragnea.

„Așteptările mele sunt modeste, dat fiind faptul că această moțiune de cenzură a făcut proba incapacității opoziției de a se coordona și a incapacității președintelui României de a acționa ca un liant a unei posibile majorități alternative la regimul Dragnea”, a precizat analistul politic.

Totodată, chestionat ce efecte poate avea asupra României, atât pe plan intern, dar și extern, ca Guvernul Dăncilă să rămână și după această moțiune de cenzură la Palatul Victoria, Ioan Stanomir a evidențiat că repercusiunile sunt clare și deja trecem printr-o perioadă de degradare politică și economică fără precedent după Revoluția din 1989. Mai mult, profesorul universitar a subliniat că pe plan extern putem deveni o țintă a regimului politic de la Kremlin.

„Cred că efectele continuării acestei guvernări se văd zi de zi. Acest Guvern este responsabil în mod direct pentru cea mai dramatică cădere a Bursei României, provocate de factori interni. Cred că toți asistăm la o spirală a degradării politice și economice fără precedent în epoca postrevoluționară. 

Pe plan european România se poate adânci în marasm. România poate deveni o țintă predilectă a influenței ruse. România poate să se îndepărteze de țintele ei strategice”, a adăugat politologul.

Pe final, întrebat dacă nu cumva cei care votează împotriva moțiunii de cenzură pot fi acuzați de înaltă trădare și nu președintele României așa cum a lăsat de înțeles Liviu Dragnea, Ioan Stanomir a evidențiat că s-a folosit iresponsabil formula aceasta de acuzație și mai degrabă problema în privința actualului Executiv trebuie pusă dintr-o perspectivă politică și anume că cei care susțin prin vot ca Guvernul Dăncilă să rămână la Palatul Victoria sunt responsabili, complici ai unui regim care duce România către prăbușire.

„Eu aș folosi cu foarte mare grijă conceptul de înaltă trădare pentru că domnul Dragnea a abuzat nepermis de această formulă. Ca atare, eu aș pune problema clar politic. Cei care sprijină Guvernul Dragnea, fie că fac parte din PSD, din ALDE, din grupul minorităților sau din UDMR, se fac vinovați de solidaritate și de complicitate cu un regim responsabil pentru prăbușirea acestei țări”, a conchis Ioan Stanomir în exclusivitate pentru PSNews.ro.

1 comentariu la “Ioan Stanomir, tranșant înaintea moțiunii: Cei care sprijină Guvernul Dragnea se fac vinovați de prăbușirea României!

  1. Înțeleg eu de aici că principalii vinovați de această perioadă de degradare politică și economică fără precedent, prin care trece Romania pentru prima dată de la Revoluția din Dec/1989, sînt partidele din opoziție, incapabile să se coordoneze și Președintelui Romaniei, incapabil de a acționa ca un liant al opoziției împotriva guvernării PSD/Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *