Skip to content
Politică

Dan Șova explică problema care ar putea să o ducă pe Ioana Băsescu în fața procurilor

Fiica fostului președinte al României Traian Băsescu, Ioana Băsescu, urmează să fie audiată de procurori în zilele care urmează.

Citește și Decizie fără precedent a procurorilor care îl va înfuria pe Băsescu

Propietarul de drept al megaterenului de la Nana, Ioana Băsescu va fi chemată la audieri, în calitatea de martor.

Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ancheta privind retrocedările și achizițiile de terenuri din Călărași, inclusiv în comuna Nana, vizeaza 12 persoane, informează România TV.

În cadrul unei emisiuni televizate la România TV, Dan Șova a declarat că sunt șanse foarte mici ca Ioana Băsescu să plătească penal în urma acestei anchete, dar că ar putea există o serie de probleme în acordarea creditului de 1 milion de euro, solicitat pentru cumpărarea terenului de la Nana.

„Am fost si voi ramane un adversar furibund al lui Traian Basescu. Dar daca cei care se uita se asteapta ca in urma acestei anchete sa raspunda penal Ioana Basescu pentru achizitia acestui teren, va spun ca sunt sanse foarte mici. Ioana Basescu a cumparat la a nu stiu cata mana. Achizitia unui teren e cea mai formalista operatiune. Unde cred ca exista o problema majora este la acordarea creditului. Creditul nu se putea acorda in acele conditii niciodata.”, a explicat Dan Șova la România TV.

Procurorii de la Parchetul General au pus sechestru pe 147 de titluri de proprietate de la Nana. Terenul Ioanei Băsescu se află printre acestea. Fiica fostului preşedinte a contestat măsura, dar a fost respinsă, potrivit Antena 3.

„Respinge contestaţia formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva Ordonanţei nr.236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 16.02.2015 în dosarul nr.236/P/2014- Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în soluţia instanţei.

În total, ar fi vorba despre 80% din suprafeţele de teren ale comunei Nana.

„Nu ştiam, nu e comunicare între noi şi instanţe. Noi ne-am făcut treaba până la un punct, am predat toate documentele către Parchet. Toate lucrurile au pornit din zona reconstituirilor titlurilor de proprietate. Este o problemă reală”, a spus senatorul Mihai Fifor, cel care a condus comisia parlamentară de anchetă privind moşia de la Nana, potrivit Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *