Skip to content
Politică

Ioana Băsescu iese de sub control judiciar. Decizie șoc a ICCJ

gandul.info
" "

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să revoce măsura controlului judiciar față de fiica cea mare a fostului președinte Trian Băsescu în dosarul în care Ioana Băsescu este judecată pentru finanțarea ilegală a camaniei electorale din 2009.

„Admite contestaţia formulată de inculpata Băsescu Ioana împotriva încheierii din 11 iulie 2017 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: Revocă măsura controlului judiciar luată faţă de inculpata Băsescu Ioana”, arată decizia instanței față de cererea de revocare a măsurii depusă de apărătorii Ioanei Băsescu.

" "
" "

În dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte este judecată alături de Elena Udrea, aminteșlte evz.ro.

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, se rată în rechizitoriul DNA depus la dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *