Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin: E nefericită declarația lui Cristian Diaconescu referitoare la statutul lui Traian Băsescu în PMP

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitată în studioul ”Puterea Știrilor”, Ioana Constantin (PMP) a precizat că declarația președintelui PMP, Cristian Diaconescu referitoare la poziția pe care președintele Traian Băsescu o mai ocupă în partid este „o declarație nefericită” care nu își avea locul, dat fiind faptul că „Traian Băsescu a făcut enorm de multe pentru PMP”. Despre o posibilă alianță între PMP și PNL, Ioana Constantin spune că  „acest lucru ar trebui discutat cu colegii din conducere și mai ales cu președintele Cristian Diaconescu”.

„În ceea ce mă privește pe mine, eu am fost întotdeauna împotriva fiecărei fuziuni, nu doar cu PNL, în general. Eu am crezut întotdeauna că PMP trebuie să meargă pe drumul său. Înțeleg din toate declarațiile publice și din discuțiile pe care le-am avut că se menține această viziune și această strategie. Partidul este al treilea ca număr de aleși locali la nivel național, are doi europarlamentari: Eugen Tomac și Traian Băsescu, iar președintele Traian Băsescu a făcut enorm de multe pentru PMP.

PMP datorează foarte multe președintelui Traian Băsescu. O declarație nefericită așa cum a fost cea de zilele trecute nu își are locul. PMP datorează enorm președintelui Traian Băsescu, și fiecare dintre colegii care la un moment dat au avut mandate de parlamentar, sau la nivel local. Datorăm cu toții, din punct de vedere politic, tot ceea ce suntem președintelui Traian Băsescu”, spune Ioana Constantin.

Nu am discutat acest acest. Domnul Diaconescu este în teritoriu, în regiunea Oltenia, unde sunt candidați la alegerile locale, deci e în teritoriu, așa că vom discuta când va reveni în București, asta dacă se va ivi această discuție. De altfel, fiecare dintre noi încercăm să sprijinim colegii care candidează. Eu am fost la colega de la Iflov, am mai discutat și cu colegii din zona Moldovei, încearcă pe această ultimă săptămână să ne îndreptăm atenția în zona campaniei, dar e nefericită declarația domnului Diaconescu”, a conchis Ioana Constantin.

Traian Băsescu nu mai este președinte de onoare al PMP, iar funcția este liberă, a declarat recent actualul lider al formațiunii, Cristian Diaconescu.

„Nu, avem în statutul aprobat la congres funcția de președinte de onoare care a fost ocupată de Traian Băsescu. Dacă domnul Traian Băsescu dorește să se reîntoarcă, sigur”, a declarat luni Cristian Diaconescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *