Skip to content
Societate

Ioana Constantin: În România se merge pe avarie, iar când vine criza ne aducem aminte că trebuia să investim

psnews.ro

Ioana Constantin a discutat despre problemele care au dus la creșterea necontrolată a prețurilor în România. Potrivit acesteia, în 5 ani, ţara noastră poate deveni independentă, cu ajutorul dezvoltării industriei locale

Românii au simțit pe propria piele creșterile la energie. Nu este nevoie să vedem studii pentru că simțim în facturi şi în creșterile de prețuri în lanț din ultimele luni. Noi producem energie, dar noi nu o ținem acasă, să o folosim, ci o vindem mai departe. Apoi apar transportatorii şi distribuitorii care revând la nişte prețuri ridicate pentru că nimeni nu îi controlează. România nu ar fi avut această problemă a creșterilor atât de mari la prețul energiei dacă în timpul liberalizării instituțiile statutului ar fi monitorizat procesul.

Noi avem multe resurse, dar în România se merge pe avarie, când ajungi în criză, îţi aduci aminte că trebuie să investești, că mai aveam câte ceva, dar nefuncțional, exact când ai nevoie. Așa ni s-a întâmplat în pandemie cu spitalele. Preţurile crescute la energie, gaze şi combustibil au generat creșteri masive la toate produsele şi chiar au falimentat câteva firme„, a explicat Ioana Constantin la postul B1 TV.

Războiul din Ucraina ne aduce aminte că trebuie să ne bazăm mai mult pe propria industriei și să investim în dezvoltarea acesteia, susţine Ioana Constantin. „Eu cred că războiul din Ucraina ne va forţa să luăm o mulțime de decizii care ţin de industria locală. Dacă vom începe să exploatăm gazele din Marea Neagră, să investim în energie, să avem grijă de agricultură, să procesăm ceea producem, ne vom întoarce către România și poate în 5 ani vom aveam producție internă, industrie locală, nu vom mai trimitem tot la export, ca apoi să importăm materia procesată. Mă aștept că România să investească mai mult în energie şi să înțeleagă că trebuie să o folosească acasă, la prețuri bune pentru cei de aici”, a mai explicat politicianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *