Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin (PMP): „Am mare încredere în Diaconescu și colegii mei care se află pe moțiune”. De ce a avut loc Congresul la Sinaia

PS News

Invitată în studioul Puterea Știrilor, Ioana Constantin (PMP) a declarat că are încredere în noul președinte al partidului, Cristian Diaconescu, ales în funcție, duminică, în cadrul congresului care a avut loc la Sinaia.

„PMP a avut Congres duminică, un Congres unde am votat electronic, am avut o platforma ce a mers foarte bine, ceea ce înseamnă că putem implementa votul electronic și pentru scrutinele electorale mă gândesc, că tot am lăsat moștenire în Parlamentul României un astfel de proiect.

Eu am mare încredere în domnul Diaconescu și în colegii mei care se află pe moțiunea domnului Diaconescu. Eu am convingerea că va reuși să ducă mai departe proiectele și cauzele pentru PMP a militat și să continue cu noi idei și cauze ale partidului, mai ales că dacă ne uităm ce se întâmplă astăzi pe scena politică, unde pare că a intrat totul într-o stare de amorțire, și e nevoie de voci puternice. PMP este un partid de dreapta, conservator, creștin democrat, cu valori puternice de dreapta și asta trebuie întărit cu foarte multă forță în perioada următoare de noi toți cei care ne asumăm să ducem mai departe acest proiect pe picioarele sale”, spune Ioana Constantin.

De asemenea, acesta a amintit că din cauza restricțiilor din capitală, congresul PMP nu s-a putut organiza în București, astfel încât membrii partidului s-au întrunit la Sinaia.

„Congresul a fost în Sinaia pentru că în București există niște restricții, acesta fiind în scenariul roșu. Există niște restricții în ceea ce privește numărul de persoane, și noi am fost 50 de persoane la Sinaia, așa cum este permis acolo, în spațiile închise. Nefiind în București nu au participat toți colegii noștri: lideri de filiale, nici atâția invitați câți ne-am fi dorit, și nu a ajuns nici domnul Băsescu”, susține Ioana Constantin.

Fostul ministru Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”.

Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *