Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin (PMP), anunț privind candidatul partidului la alegerile prezidențiale: varianta pentru turul 2

psnews.ro

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a fost invitată miercuri în studioul ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit despre pregătirile partidului privind alegerile prezidențiale din acest an.

În acest context, secretarul general adjunct al PMP a precizat că formațiunea politică la conducerea căreia este Eugen Tomac va avea un candidat propriu la prezidențiale, urmând ca în turul 2 să îl susțină pe Klaus Iohannis, despre care Ioana Constantin susține că în momentul de față nu are un adversar puternic în lupta pentru Cotroceni.

PMP va  avea un candidat propriu în primul tur al alegerilor prezidențiale

Avem discuții în interiorul partidului. Vom avea un candidat în primul tur. Până la acest moment, considerăm că în al doilea tur de scrutin vom merge cu Klaus Iohannis, dar cel puțin până în acest moment, decizia este ca în primul tur să avem un candidat propriu.

Până la urmă, toate partidele au această obișnuință, să aducă un candidat în primul tur al alegerilor prezidențiale. În acest moment nu vedem pe scena politică un candidat care să aibă șanse mai mare decât Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, însă scena politică este dinamică”, a declarat Ioana Constantin la Puterea Știrilor.

Alegeri prezidențiale 2019

Calendarul alegerilor prezidențiale din România – 2019 – urmează să fie stabilit de Guvern. Momentan, nu a fost hotărâtă o dată exactă a alegerilor prezidențiale. Ele vor avea loc la sfârșitul anului 2019, în noiembrie sau în decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a devenit primul candidat oficial la prezidenţiale, după anunţul de la Sibiu, şi a deschis oficial campania pentru alegerile din 2019.

Alegeri prezidențiale 2019. Prevederi ale Constituției României
Art. 81 – Alegerea Preşedintelui

 

(1) Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

(2) Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

(3) În cazul în care nici unul dintre candidaţi nu a întrunit această majoritate, se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur. Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

(4) Nici o persoană nu poate îndeplin funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate. Acestea pot fi şi succesive.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *