Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin (PMP) arată cum poate profita PSD de referendumul pe justiție

Featured Video Play Icon

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP și candidat pe locul 3 pe lista partidului la alegerile europarlamentare, a fost, marți, invitată la emisiunea ”Puterea Știrilor” în  cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre referendumul pe justiție anunțat de președintele Klaus Iohannis.

Ioana Constantin nu oferă prea multe șanse de succes referendumului, întrucât acesta nu vizează teme care să aibă legătură cu problemele reale ale societății.

”Președintele Iohannis a spus că-l organizează, a chemat și partidele la consultări, a trimis și temele în Parlament. Cred că va avea loc acest referendum. Din păcate, totul în momentul ăsta e deficitar, organizarea e deficitară, PSD-ul ne-a spus numai capace… vreo două secții separate. Nu cunoaștem nici întrebările, deci din punctul ăsta de vedere descurajează un pic participarea la vot și tot ce înseamnă organizarea referendumului. Dacă oamenii nu vor merge și nu va fi  cvorum pentru acest referendum sau va exista neînțelegerea întrebărilor sau oamenii vor vota cumva împotriva a ceea ce înseamnă justiție independentă, vă dați seama că o să vină PSD-ul și-o să spună: ”A, păi, iată, poporul ne-a dat mână liberă, să facem ce vrem noi cu justiția”. Nu că n-ar fi făcut ei cam ce au vrut până acum, de când au revenit la guvernare, deci există acest risc foarte mare, însă mă tem nu poate să schimbe foarte mare lucru acest referendum, doar să arate o direcție.

Dar, din nou, nu reflectă realitatea cu totul din societate, pentru că în momentul în  care PSD vine și îți face secții separate, nu se promovează nimic despre acest referendum, nu există o organizare foarte clară, nu există o promovare a întrebărilor sau o organizare deficitară. Va dați seama că n-are neapărat cum să fie un succes. Un lucru este limpede, niciun român nu vrea să fie condus de niște hoți, niciun român nu vrea să fie conduși de analfabeți, dar știți cum este când au votat românii în 2016 acest Guvern, a știut cineva că o să voteze o matrioșca, o vezi pe Dăncilă vorbind, dar în interior îl găsești pe Vâlcov, mai cauți un pic, mai apar niște baronași? Românii nu au votat ca baronii să facă Guvernul și să conducă țara asta, cei care au votat cu PSD-ul atunci, au votat un program politic de care PSD-ul nu s-a ținut, a mințit foarte mult. Acesta este un exemplu foarte bun, ce face coaliția PSD-ALDE, ce au promis și ce au făcut? ”Nimic!” cum striga un domn, către Liviu Dragnea”, a spus candidatul PMP.

PSD va încerca să împiedice prezența la referendum?

”Însuși acest anunț că vor avea secții separate este o încercare de a reduce cumva participarea la vot. Legea referendumului nu permite ca la referendum să existe implementarea acelui soft de monitorizare a prezenței la vot. Nu am avut acel soft funcțional nici la referendumul pentru familie, în acel moment nu înțelesesem foarte bine, iată de ce, în lege o astfel de specificație că se poate utiliza acest soft. Ceea ce înseamnă că nu ai control pe ceea ce înseamnă prezența la vot și te bazezi pe mai degrabă pe ce face coaliția PSD-ALDE”, a mai adăugat Ioana Constantin.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat  că referendumul pe Justiție va avea două teme: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și organizării judiciare.

Iohannis a subliniat că românii trebuie să decidă dacă vor că persoanelor condamnate pentru fapte de corupție să li șteargă efectele condamnarilor și, totodată, dacă vor că Guvernul să mai adopte OUG în domenii sensibile precum legislația penală și organizarea sistemului judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *