Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP) cere zero toleranță pentru clanurile din țară: 70% dintre femeile traficate și găsite pe străzile din Occident sunt din România

Deputata PMP, Ioana Constantin a transmis un semnal de alarmă, arătând într-o postare pe pagina sa de Facebook că 70% dintre femeile traficate și găsite pe străzile din Occident sunt din România. Ioana Constantin spune că siguranța cetățenilor este o obligație de bază a statului și de aceea trebuie să existe zero toleranță pentru rețelele infracționale criminale.

„70% dintre femeile traficate și găsite pe străzile din Occident sunt din România. Jumătate dintre victime sunt copii.

18 Octombrie e ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane. În fapt, e nevoie de eforturi zilnice pentru a apăra libertatea și demnitatea cetățenilor, integritatea lor fizică, dar și demnitatea statului în fața rețelelor criminale.

E o chestiune de siguranță națională și de demnitate a statului în fața rețelelor infracționale care distrug vieți și fură viitor. Suntem în rapoartele Departamentului de Stat alături de Congo, Ciad sau Vietnam. Doar că Rețelele de trafic de persoane nu ar putea exista în absența complicității cu politicienii și oamenii din anumite instituții.

Avem obligația să facem legi mult mai dure împotriva acestor rețele criminale și împotriva complicilor lor, dar trebuie să ne întărim și instituțiile pentru a putea lupta eficient. E nevoie suplimentar de sprijin consistent pentru victimele traficului de persoane.

România pare a că a bătut pasul pe loc în ultimii ani în ce înseamnă lupta împotriva traficului de persoane. Partea cea mai întunecată a traficului de persoane e că cifrele oficiale sunt departe, foarte departe de adevăr. Iar în loc de cifre sunt, de fapt, vieți distruse.

Siguranța cetățenilor este o obligație de bază a statului. Zero toleranță pentru rețelele infracționale criminale!

Zero toleranță pentru clanuri!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *