Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP), despre declarațiile Ancăi Dragu referitoare la Guvernul Năstase: Stânga are afinități tot cu stânga

psnews.ro
" "

Ioana Constantin (PMP) a reacționat în urma declarațiilor preşedintei Senatului, Anca Dragu, referitoare la guvernul condus de Adrian Năstase, despre care a spus că a fost cel mai performant.

”Rușinos, dar nu surprinzător: stânga are afinități tot cu stânga”, a scris Ioana Constantin, pe Facebook.

" "
" "

Anca Dragu şi-a schimbat declaraţia după criticile apărute spunând că, de fapt, nu s-a referit la performanţă politică, ci la lungimea mandatului.

Interesantă raportarea Ancăi Dragu la Guvernul Năstase drept cel mai performant guvern. Probabil doamna Dragu, perfect întâmplător al doilea om în Stat, nu își mai amintește ce mafie colcăia prin anii aceia în România, ce bocanci grei apăsau pe gâtul justiției și pe libertatea presei. Rușinos, dar nu surprinzător: stânga are afinități tot cu stânga”, a scris Ioana Constantin.

Reprezentanta PMP îi sugerează președintei Senatului să vină cu o serie de lămuriri ”în loc de explicații ridicole”.

În loc de explicații ridicole, mai bine ne-ar spune, în calitate de Președinte al Senatului, ce s-a întâmplat cu acea Comisie Specială pentru legislația electorală. Sau a îngropat și doamna Dragu într-o comisie subiecte importante? O comisie pe care a promis-o curajos din primele zile de mandat. Ne vorbea și despre 300 de parlamentari și voința românilor la referendumul din 2009. Mă întrebam atunci cât va mai ține avântul acestei inițiative. N-a ținut. Revenirea la două tururi de scrutin a rămas, la fel, o inițiativă uitată ca să nu se tulbure apele în Coaliție, cu toate că nici nu e nevoie de vreo comisie, ci doar de punerea pe ordinea de zi la Camera Deputaților a proiectului PMP. Ține exclusiv de voință politică.

Așadar, doamna Dragu să explice prin ce magie au dat uitării:

– Revenirea la două tururi de scrutin;

– 300 de parlamentari;

– O lege mai bună a votului prin corespondență;

– O reprezentare mai bună în Parlament pentru Diaspora.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Pentru toate acestea PMP a lăsat proiecte concrete în Parlamentul României. Nu vorbe, nu promisiuni de campanie. La fel cum am lăsat un proiect de lege pentru transparența totală în administrația publică – adică, publicarea tuturor contractelor și facturilor tuturor instituțiilor”, a mai scris Ioana Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *