Skip to content
București Știri locale

Ioana Constantin (PMP), despre dezastrul din cartierele 16 Februarie și Chitila ale Sectorului 1: Eu cred că aceste zone sunt de fapt păstrate pentru dezvoltatorii imobiliari

psnews.ro

Ioana Constantin, membră PMP, a reclamat situația dezastruoasă din cartierele 16 Februarie și Chitila-Triaj ale Sectorului 1 din Capitală. Oamenii de acolo „sunt puțini, sunt interesanți la vot, dar eu cred că aceste zone sunt de fapt păstrate pentru dezvoltatorii imobiliari”, a declarat ea la postul B1TV.

Discuția a pornit de la materialul realizat de publicaţia „Libertatea” privind strada Ghidigeni din Sectorul 5 al Capitalei, care se întinde pe un kilometru, dar care nu a fost asfaltată niciodată. „Astfel de zone sunt interesante ulterior pentru dezvoltatorii imobiliari, care pot la prețuri mult mai mici să se apuce de treabă pe astfel de terenuri și ei pot obține mult mai ușor tot ce ține de canalizare ș.a.m.d.

Vreau să vă spun că nu este singura stradă care arată așa în București, există un cartier întreg în Sectorul 1, foarte aproape de noi de aici. Se numește cartierul 16 Februarie, unde de asemenea nu este asfaltat deloc, unde este o uriașă groapă de gunoi, unde nu poate intra salvarea, de exemplu. Acolo, când plouă, sunt noroaie – la țară este bine. Nu intră ambulanțe, copiii merg pe jos la școală”, a declarat Ioana Constantin.

Autoritățile locale, spune ea, invocă tot felul de argumente tehnice. „Și acolo există tot felul de argumente din acestea legate de țevi, de calea ferată, de tot felul de alte probleme și fiecare primar în parte și-a găsit tot felul de motive, deci nu este singurul caz din București. Problema principală este că, într-adevăr, acolo nu ai cum să ai acces cu ambulanță, cu mașina pompierilor, de exemplu, copiii nu au cum să meargă la școală. Bănuiesc, după imagini, că și în această locație se întâmplă același lucru”, a adăugat Ioana Constantin.

Aceasta a vorbit și despre situația din cartierul Chitila Triaj. „Mai există zona aceea de Triaj-Chitila, care ține tot de Sectorul 1, de asemenea, nu există iluminat public, nu există apă potabilă. Acolo locuiesc foarte mulți copii, în primul rând, foarte multe persoane din categorii vulnerabile care sunt dependente de asistență socială ș.a.m.d. Într-adevăr, sunt puțini, sunt interesanți la vot, dar eu cred că aceste zone sunt de fapt păstrate pentru dezvoltatorii imobiliari”, a mai spus Ioana Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *