Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP), despre problemele din agricultura românească: Nu avem centre de colectare și lipsește o asociere a fermierilor

psnews.ro

Ioana Constantin, candidat PMP la alegerile parlamentare din București, împreună cu Robert Turcescu, cel care deschide lista candidaților PMP din Brașov la alegerile din 6 decembrie au dezbătut într-o discuție live, transmisă pe Facebook, situația gravă în care se află fermierii români la ora actuală.

Ambii politicieni au precizat că o problemă este lipsa măsurilor menite să promoveze consumul produselor românești în raport cu fructele și legumele aduse din străinătate care au umplut marile lanțuri comerciale.

“Nu avem acele centre de colectare și pentru că nu avem o asociere a fermierilor. Din păcate aruncăm tone și tone de legume și de fructe. Discutăm despre merele românești pe care le aruncăm tone si tone, în timp ce aducem alte tone în țară din Polonia, iar copiii noștri nu mai pot mânca mere românești”, a precizat Ioana Constantin.

La rândul său, Robert Turcesc a precizat că trebuie consumate produsele și fructele din proximitate:

“Din perspectiva alimentară este mult mai sănătos să mâncăm fructe și legume de sezon. La fel trebuie să mănânci din proximitate. Mănâncă mărul din țara ta, din județul tău. E o chestiune de bun simț”.

 

1 comentariu la “Ioana Constantin (PMP), despre problemele din agricultura românească: Nu avem centre de colectare și lipsește o asociere a fermierilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *