Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP), despre scandalul provocat de Vlad Voiculescu: Pur şi simplu nu ştie să managerieze acest sistem la acest moment de criză sanitară

" "

Invitată în studioul Puterea Știrilor, Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP, a declarat că proiectul privind transparenţa datelor în administraţia publică locală şi centrală, iniţiat de Partidul Mişcarea Populară, este ţinut la sertar în Parlament, în contextul scandalului iscat de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după publicarea unor informaţii privind testarea şi vaccinarea anti-COVID, fără avizul unor instituţii din domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Mi se pare un comportament absolut adolescentin din partea multora dintre miniştrii şi reprezentanţii USRPLUS, pentru că ei nu înţeleg conduita instituţională. Accesul la acele date era dat ministerului, însă un consilier onorific – deci nu avea o responsabilitate concretă în interiorul ministerului – a exportat acele date pe site-ul dategov.ro, devenind disponibile public.

" "
" "

Discutăm despre accesul unei persoane la acele date, fără să existe un acord din partea instituţiilor, care au fost făcute publice şi poate că nu trebuia să se întâmple acest lucru. Poate că altă dată acel domn sau cei 20 şi ceva de consilieri ai domnului Voiculescu au acces la nu ştiu ce informaţii şi le fac publice, unele fiind de securitate naţională. Deci este o întreagă discuţie despre conduita instituţională şi tot felul de consilieri şi prieteni sau colegi ai acestor miniştri USRPLUS care plimbă hârtiile, au acces la tot felul de conturi, de documente, de informaţii, de cifre, de date.

Cred că este nevoie să fie impusă o conduită instituţională şi o disciplină mult mai puternică în ceea ce-i prieveşte pe colegii noştri, aceşti oameni noi în politică. Dacă ne uităm la acele cifre, aflăm că tot felul de oameni care sunt mai speciali decât alţii au acces la vaccinare şi la alte lucruri. Există o vaccinare paralelă, ştiam asta fără să exportăm nişte date. Acum e oficial. Dar eu cred că nu era nevoie să se întâmple acest lucru.

Pe de altă parte, mă întreb dacă nu cumva a fost făcut voit pentru a apărea un nou scandal. Însă aşteptarea mea este ca totuşi Ministerul Sănătăţii să gestioneze situaţia aceasta de pandemie şi sistemul de sănătate, care este la pământ. Şi acest sistem înseamnă şi altceva în afară de covid, avem bolnavi care au alte afecţiuni şi care nu mai au acces la tratament – mă refer la cei care au nevoie de dializă sau tratament oncologice. Este foarte dificil astăzi să mai intri într-un spital dacă ai altceva în afară de covid.

Aşteptarea mea era ca dl Voiculescu să se ocupe de acest lucru. Eu văd că încontinuu are preocupări de jurnalist amator, pentru că jurnaliştii îşi fac treaba altfel, dânsul face rost de tot felul de informaţii, le aruncă în presă, are 20 de consilieri şi nu ştim de ce. Este farte slab din punct de vedere managerial. Astăzi, Vlad Voiculescu este mult mai slab decât ministrul Voiculescu din 2016″, a declarat Ioana Constantin în exclusivitate pentru PS News.

 

Întrebată de redactorul şef al PS News, Marinela Angheluş, despre o posibilă demitere a lui Vlad Voiculescu, în contextuil sprijinului anunţat deconducerea USRPLUS, reprezentanta PMP a precizat că, „dincolo de susţinere de partid, trebuie să te gândeşti dacă face bine sau nu cetăţenilor sau guvernării  în ansamblu. Şi, dacă nu te interesează de cetăţeni, poate te interesează imaginea cu care rămâne guvernarea în care ţi-ai asumat nişte portofolii. Este foarte slab şi dacă vor să-l folosească neapărat pe dl Voiculescu, să-l pună altundeva, să-i găsească altceva de făcut, nu ceva care ţine de sănătatea publică. Nu oricine este bun manager, nu toţi ne pricepem la toate. Pur şi simplu nu ştie să managerieze acest sistem la acest moment de criză sanitară„, a mai spus Ioana Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *