Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP): În timp ce se plimbă prin oraș Circul Coaliției, cresc prețurile, scade puterea de cumpărare

psnews.ro

Ioana Constantin a vorbit, recent, despre criza socială din România, care se desfășoară în spatele celei politice, provocată de moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR. Secretarul general adjunct al PMP acuză o lipsă de solidaritate față de românii „prinși în caruselul scumpirilor și problemelor economice”.

Politicianul prognozează că „PNL va rămâne la Guvernare, PSD-ul va asigura voturile, iar USR-PLUS se va întoarce în Parlament”. „Ce s-a ales de voturile romanilor? 836.000 de voturi ale românilor au fost redistribuite după alegerile parlamentare, aproape 300.000 aparțin PMP. Discutăm, în total, despre voturile a aproape 1 milion de români împărțite între partidele parlamentare. Voturi cu care azi diferite partide parlamentare se joacă, într-un circ ieftin, făcând alianțe dintre cele mai toxice și aruncând în aer Guvernarea. Nu doar că avem acum alianța nefirească a 2 partide USR și AUR, dar vedem și un PSD prins voit într-un blat care îl lasă să crească fără griji.

În timp ce se plimbă prin oraș Circul Coaliției, cresc prețurile, scade puterea de cumpărare, firmele se lovesc de creșterea costurilor și de probleme cu forța de muncă.

USRPLUS a arătat de la începutul existenței sale că nu are niciun fel de conduită instituțională, că are o capacitate extraordinară de a genera crize adolescentine. Coaliția PNL-USRPLUS nu a funcționat de la bun început: în primele săptămâni de guvernare era o adevărată vânătoare prin ministere pentru a scoate la iveală tot felul de lucruri despre partenerii de guvernare. Coaliția nu funcționează nici în primăriile și consiliile județene din toată țara. Pur și simplu, e o răfuială și un război continuu, care pune puncte în coșul electoral al PSD și crește nota de plată a românilor.

2021 și 2022 erau anii cei mai buni pentru a face reforme chirurgicale, pentru a repune în matcă anumite domenii: de la eliminarea pensiilor speciale, la transparența în administrația publică, până la revenirea la 2 tururi de scrutin. Acum prioritatea trebuia să fie să accesăm banii din PNRR, să facem investițiile despre care se vorbește de ani buni.

PNL va rămâne la Guvernare, PSD-ului îi e comod să stea în opoziție acum. Iar mandatele catastrofale ale USRPLUS de la București vor aduce și mai multe puncte PSD. În 2024, PSD va reveni cu și mai multă forță. Numai pe imaturitatea și lăcomia celor care nu au înțeles ce onoare extraordinară aveau să guverneze în aceasta perioadă România.

Ultimele luni au arătat din partea guvernanților și o lipsă de empatie și solidaritate față de oameni și firme, cetățeni prinși în caruselul scumpirilor și problemelor economice. Dacă se va adânci și mai mult criza economică, România ar putea deveni și teren pentru manifestații de stradă, așa cum vedem în multe alte state deja”, a transmis Ioana Constantin într-un articol de blog.

1 comentariu la “Ioana Constantin (PMP): În timp ce se plimbă prin oraș Circul Coaliției, cresc prețurile, scade puterea de cumpărare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *