Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP), la „Dosar de Politician”: Ce spun Diana Șoșoacă și cei de la AUR e exact propaganda rusă care a afectat foarte mulți oameni

psnews.ro

Ioana Constantin, vicepreşedintele PMP a declarat marți seara, în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că parlamentarii AUR și senatoarea Diana Șoșoacă răspândesc în România propaganda rusă antivaccin.

Ea a atras atenția că, din cauza mesajelor mincinoase ale acestora, unii oameni au refuzat vaccinarea anti-COVID-19, s-au îmbolnăvit grav, iar apoi au murit. Constantin a deplâns apoi faptul că acest discurs a fost preluat și de unii preoți, care ar trebui sancționați mai dur pentru afirmațiile lor.

Poziționarea oficială a Bisericii Ortodoxe a fost limpede și au fost nenumărate îndemnuri la vaccinare. Eu sunt o mare susținătoare a deshiderii sau a menținerii deschise a bisericilor, ca atare merg duminica la slujbe și mereu, cel puțin unde merg eu, în Sectorul 1, există astfel de îndemnuri din partea preoților.

Dar astfel e reacții trebuie sancționate mult mai dur, că sunt oameni simpli care nu au acces la informații, sunt mai temători și pot să ia în serios bucăți din ce aud. În comunitățile rurale, preotul este un factor important, mai ales pentru cei mai în vârstă. Dacă la asta adaugi acest cocktail pe care-l fac cei ca Șoșoacă și alți demnitari, până la urmă oameni care vin în Parlament, și fac legi, și au acces la anumite trusturi de presă…

Ce spun Șoșoacă și cei de la AUR tradus în limba rusă pe Google e exact propaganda rusească care, din păcate, a afectat foarte mulți oameni care fie s-au îmbolnăvit, fie au stat foarte mult până să se decidă să se vaccineze. Și e o chestiune de viață în primul rând. Mulți dintre oamenii aceștia care nu s-au vaccinat și au ajuns la ATI sau care au murit au fost de multe ori victimele acestei propagande nenorocite pe care demnitari și trusturi de presă au lăsat-o să curgă în spațiul public”, a susținut Ioana Constantin.

Aceasta a îndemnat apoi oamenii să se vaccineze anti-COVID: „Noi îndemnăm oamenii să se vaccineze, să se testeze cei care pot . Nu avem altă soluție acum. știința atât a putut, să facă aceste vaccinuri. Peste un an – doi, poate acest virus va deveni o recăceală banală pe care o vom trata cu pastile simple, dar acum s-au pierdut mult prea multe vieți. Până la urmă e o chestiune de solidaritate în comunitate”.

1 comentariu la “Ioana Constantin (PMP), la „Dosar de Politician”: Ce spun Diana Șoșoacă și cei de la AUR e exact propaganda rusă care a afectat foarte mulți oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *