Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP), la „Dosar de Politician”: Nu cred că trebuie să fim așa oripilați că PSD și PNL vor guverna împreună

psnews.ro

Ioana Constantin, vicepreședinte PMP, a declarat miercuri seara că n-ar trebui să fim oripilați că PSD și PNL ajung să guverneze împreună, dat fiind că sunt cele mai mari partide parlamentare și, oricum, cineva trebuia să-și asume sarcina guvernării.

Ioana Constantin a declarat în emisiunea „Dosar de Politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că nu înțelege șocul și indignarea celor de la USR, mai ales că președintele acestui partid, Dacian Cioloș, a ajuns premier în 2016 cu voturile PSD și l-a avut vicepremier chiar pe social-democratul Vasile Dîncu.

Eu o spun asumat, nu vreau să fiu ipocrită, cineva trebuie să guverneze. Dacă oamenii ăștia își asumă decontul electoral, merg împreună, fac o alianță, o coaliție, ce-o fi ea, că au de împărțit PNRR-ul, că asta-i leagă, de fapt, ăsta e adevărul și nu vrea nimeni să-l spună. PNRR durează până în 2026, de asta probabil discutăm de o alianță pe șapte ani sau ce spun ei acolo că vor face, eu nu cred că durează mai mult de doi – trei ani.

Însă eu nu cred că trebuie să fim așa oripilați că PSD și PNL vor guverna împreună. De ce? Sunt partide parlamentare, au ajuns acolo în urma unor alegeri, trebuie să-și asume guvernarea cele mai mari partide din Parlament.

E nu-i înțeleg pe colegii de la USR de ce sunt așa de speriați și de oripilați de ce se întâmplă. Că nu mai sunt ei la guvernare? Asta pot s-o înțeleg, dar dl Cioloș (președintele USR) a fost un premier învestit cu voturile PSD în 2016 și a avut vicepremier pe dl Dîncu de la PSD. Deci eu nu înțelg de unde oripilarea asta că azi PSD și PNL guvernează”, a mai spus Ioana Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *