Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP): Mai bine evacuați Guvernul de proști. La Colectiv a ucis corupţia, azi ucide prostia

psnews.ro
" "

Ioana Constantin, de la Partidul Mişcarea Populară, a intervenit în scandalul privind evacuarea pacienţilor de la Spitalul Foişor vineri seara, spunând că în primul rând ar trebui “evacuat Guvernul de proşti”.

Nu spitalele trebuiau evacuate, ci unele ministere. De proști. Dacă la Colectiv am fost convinși că a ucis (și) corupția, azi, ucide mai ales prostia. Este revoltător ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor și că încă sunt pe funcții Arafat și Voiculescu. La fel de revoltător e modul în care vicepremierul țării, Dan Barna, se raportează la tot ce se întâmplă la Ministerul Sănătății. Spune dl. Barna: „Mă uit la televizor, în Guvern, cu Vlad și Cîțu și nu poți să nu râzi”. Păi, nu ai vrea, măi Dănuț, să te uiți de acasă la televizor? Poți să-l iei și pe Vlăduț.

" "
" "

România ultimilor 30 de ani a văzut multe lupte politice dure, partide mari cu lideri extrem de puternici își disputau puterea, dar nimeni niciodată nu a fost atât de ticălos și nici atât de prost încât să scoată pe stradă seara pacienți abia operați într-o acțiune de evacuare a unui spital”, a scris Ioana Constantin pe site-ul său.

Ea spune că, în mod cinic, sănătatea a devenit câmp de răfuială politică: “N-am văzut niciodată ca ministrul sănătății și premierul să iasă la declarații separate fix la aceeași oră. Nu și-a permis nimeni până acum să arunce tot sistemul de sănătate în aer în interiorul niciunui război politic.

Cinic, sănătatea e câmp de răfuială politică. Se plătesc polițe între partide, între politicieni, chiar între tabere ale aceluiași partid, pe spatele unui sistem de sănătate prăbușit, jefuit, politizat. Totul e posibil și fiindcă avem un ministru slab, obsedat de propria imagine, incapabil să ia decizii de management de criză. De greșelile lui profită nu doar sistemul, ci și adversarii politici.

Avem azi o lipsă de autoritate a autorităților. În fapt, e lipsa de autoritate a multor miniștri și șefi de instituții. În momente de criză e nevoie de fermitate, de oameni care au reacții rapide, care își asumă. Le spuneam cândva „bărbați politici”, azi avem majoritar niște băieței speriați și răsfățați care continuu își aranjează freza și se văicăresc că nu sunt lăsați să facă nici ei nu știu ce. Niciunul dintre ei nu are de făcut vreo operație sofisticată pe creier, e nevoie doar de curaj și capacitate managerială. Sunt niște cutii de carton umblătoare însoțite de o armată de PR și mai slabă. Ei sunt cei care au permis și la noi deschiderea unui culoar populist foarte periculos”.

Pe pagina sa de Facebook, Ioana Constantin i-a transmis vicepremierului Dan Barna  ar mai bine să plece, împreună cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Spune vicepremierul Barna: „Mă uit la televizor, în Guvern, cu Vlad și Cîțu și nu poți să nu râzi”. Păi, nu ai vrea, măi Dănuț, să te uiți de acasă la televizor?! Poți să-l iei și pe Vlăduț.  România ultimilor 30 de ani a văzut multe lupte politice dure, partide mari cu lideri extrem de puternici își disputau puterea, dar nimeni niciodată nu a fost atât de ticălos și nici atât de prost încât să scoată pe stradă seara pacienți abia operați, într-o acțiune de evacuare a unui spital. N-am văzut niciodată ca ministrul sănătății și premierul să iasă la declarații separate fix la aceeași oră. Nu și-a permis nimeni până acum să arunce tot sistemul de sănătate în aer în interiorul niciunui război politic”, a mai scris Ioana Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *