Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin (PMP): Nu am înțeles cum a reușit doamna Dăncilă să fie două mandate europarlamentar și să nu se prindă de dânsa nicio boabă de limbă străină

b1.ro

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a declarat la ”Puterea Știrilor”, referitor la necesitatea ca președintele României să cunoască limbi străine, că e adevărat că în toate instituțiile internaționale există translatori, traducători, însă pentru că președintele are, conform Constituției, și atribuții de politică externă, trebuie să cunoască măcar o limbă străină de circulație internațională.

Am văzut că doamna Dăncilă a zis că se va pregăti și că va veni într-o lună de zile să ne vorbească puțin în limba engleză, dar nu am înțeles cum a reușit să fie aproape două mandate europarlamentar și să nu se prindă de dânsa nicio boabă de limbă străină”, a spus Ioana Constantin.

" "

Referitor la discuțiile purtate în cadrul dezbaterilor electorale pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale, Ioana Constantin precizează că i-a displăcut faptul că un jurnalist i-a adresat Vioricăi Dăncilă o întrebare în limba rusă, referitoare la unirea Republicii Moldova cu România.

Și pe acest subiect, cu Republica Moldova, nu am văzut niciun accent pus de cei doi candidați și ar trebui să ne preocupe foarte tare ceea ce se întâmplă în Republica Moldova, mai cu seamă că a fost dat jos guvernul Maia Sandu, a venit un guvern  pro-rus, un guvern al președintelui Dodon, cu o direcție foarte clară pro-Rusia, care am văzut acum că strigă după ajutor financiar la Uniunea Europeană. Trebuie să ne preocupe mai mult ce se întâmplă în Republica Moldova și să fie o implicare mult mai activă și în Republica Moldova”, a adăugat secretarul general adjunct al PMP.

Candidatul PSD la Preşedinţia României, Viorica Dăncilă, a afirmat, pe 1 noiembrie, la Timişoara, că este un proeuropean convins şi că îi apreciază pe toţi cei care vorbesc limbi străine, dar unii români spun foarte uşor în limba engleză, la Bruxelles, „ceea ce vrea să audă Bruxelles-ul”. Dăncilă fusese rugată de un jurnalist să transmită şi în limba engleză un răspuns la o întrebare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *