Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin (PMP): Nu trebuie să uităm că președintele Traian Băsescu este cel care a condamnat comunismul!

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a vorbit la emisiunea ”Puterea Știrilor” și despre decizia dată de magistrați în cazul Traian Băsescu.

Astfel, secretarul general adjunct al PMP a susținut că nu crede că partidul va fi afectat în această campanie prezidențială de situația fostului președinte și că „nu trebuie să uităm că el este cel care a condamnat comunismul”.

Amintim că fostul președinte al României Traian Băsescu a anunțat că va face recurs la Înalta Curte, după ce magistrații Curții de Apel București au decis, vineri, că a fost colaborator al Securității.

„Lucrurile sunt foarte clare. Președintele Traian Băsescu a avut 4 sau 5 adeverințe de necolaborare cu Securitatea. Acesta a candidat de-a lungul anilor la diverse funcții în statul român și de fiecare dată a primit aceste adeverințe de necolaborare cu Securitatea. Va face recurs, așa cum a și anunțat. Noi să nu uităm că, la momentul în care a venit președintele Băsescu, aveam un anumit număr de volume și se știa mult prea puțin despre ce a însemnat colaborarea cu Securitatea. În zona aceasta președintele a dispus să se lărgească numărul de dosare care au ajuns în atenția CNSAS-ului și avem un articol foarte interesant semnat de Florian Bichir, care a făcut parte la momentul acela din CNSAS.

Nu trebuie să uităm un lucru esențial: președintele Traian Băsescu este cel care a condamnat comunismul. Această navă, România, a fost întoarsă de la est spre vest și cu fața spre NATO de președintele Traian Băsescu. Că acum niște instituții înțeleg să se răfuiască între ele și să folosească un fost președinte de țară în această răfuială mi se pare dezamăgitor. Aș vrea să vină cineva și să ne explice cum se poate ca de 4 sau 5 ori un candidat să primească adeverință de necolaborare cu Securitatea și după mulți ani să venim cu o astfel de decizie. Nu cred că va afecta asta PMP în campanie”,  a declarat Ioana Constantin, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *