Skip to content
Politică

Ioana Constantin (PMP): România are nevoie de o lege care să oprească cu adevărat tăierile ilegale de păduri

PS News

Secretarul general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a reacționat pe pagina sa personală de Facebook după ce numărul pădurilor defrișate din România a crescut semnificativ, iar Comisia Europeană a anunțat că „a activat procedura de infringement”.

Ioana Constantin susține că România are neapărată nevoie de o lege care să oprească aceste tăieri ilegale de păduri.

„Mafia pădurilor a fost mai puternică decât orice lege în ultimele decenii în România. Nu doar lipsa legislației clare, dar și neaplicarea și nerespectarea legislației existente ne-au adus aici. Comisia Europeană a anunțat ieri că a activat procedura de infringement din cauza tăierilor ilegale de păduri din țara noastră. România are nevoie de o lege care să oprească cu adevărat tăierile iraționale și ilegale de păduri.

Ca prim pas, avem nevoie să cunoaștem în mod transparent care este nivelul tăierilor și cât reîmpădurim cu adevărat. Mai mult, Tratatul de la Lisabona, la articolul 191, prevede o clauză de salvgardare prin care România poate opri defrișările iraționale și chiar exporturile de buștean, cherestea ce urmează acestor defrișări”, a scris Ioana Constantin pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *