Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin (PMP): Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei din respect pentru bucureșteni!

Traian Băsescu Inquam Photos / George Călin
" "

Invitată în studioul Puterea Știrilor, Ioana Constantin, secretar general adjunct al Partidului Mișcarea Populară și candidatul PMP la Primăria Sectorului 1 vorbește despre candidatura la Primăria Capitalei a fostului președinte Traian Băsescu.

Întrebată dacă decizia fostului șef al statului de a candida la Primăria Municipiului București a fost luată pentru a ajuta PSD-ul și pentru a oferi un credit în plus Gabrielei Firea, Ioana Constantin răspunde hotărât că ipoteza înaintată de rivalii politici este ”total falsă”.

" "

”În primul rând Traian Băsescu candidează împotriva Gabrielei Firea, nu împotriva lui Nicușor Dan ci împotriva PSD-ului și asta e valabil la toate sectoarele, nu doar în municipiul București. 

Președintele Traian Băsescu este cel mi bun candidat în momentul acesta, și nu este un lucru pe care îl spunem doar noi cei de la PMP, îl spun și bucureștenii care au semnat ieri într-un număr record.

Noi am reușit să strângem deja mai mult decât numărul necesar de semnături la nivelul municipiului București. Erau azi dimineață 11.480 de semnături , în schimb colegii mei raportează în continuare și au colectat și azi dimineață și vor mai fi colectate și zilele acestea semnături pentru președintele Traian Băsescu și le mulțumim pentru asta bucureștenilor, deci avem deja semnăturile pentru candidatura președintelui cum avem semnăturile pentru candidaturile noastre de la sectoare” a declarat Ioana Constantin pentru Puterea Știrilor.

Secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară spune că Traian Băsescu întrunește toate calitățile necesare unui președinte. „Ați văzut toate ieșirile care țin de partea de Radet, cu povestea cu Constanda. Și cine ar ști mai bine decât președintele Băsescu care a fost primarul municipiului București”, spune aceasta.

”Președintele Traian Băsescu intră în acestă competiție după ce a dorit acestă alianță în jurul lui Nicușor Dan.

Trebuie să ne amintim că președintele Traian Băsescu are un al doilea mandat de primar general pe care nu l-a terminat, este un bun cunoscător al administrației publice locale din București, știe foarte bine unde a lăsat Bucureștiul, se uită acum și compară ce-a fost făcut, ce nu s-a făcut, ce-a fost stricat fundamental.

Ați văzut toate ieșirile care țin de partea de Radet, cu povestea cu Constanda și cine ar ști mai bine decât președintele Băsescu care a fost primarul municipiului București” a adăugat Ioana Constantin.

Aceasta mai precizează că ”pe Traian Băsescu nu poate nimeni să-l acuze de vreun joc sau că ar face vreun joc al PSD-ului. De-a lungul anilor Traian Băsescu a fost împotriva PSD și împotriva USL la un anumit moment dat”.

Candidatul la primăria Sectorului 1 a mai spus că perioada în care Traian Băsescu a fost șeful statului a fost una dintre cele mai înfloritoare pentru România, datorită schimbărilor ce nu au întârziat să apară pe parcursul mandatului acestuia.

Haideți să o luăm de la Bucureștiul preluat de Traian Băsescu în primul său mandat, când era un uriaș bazar și era greu să pui Bucureștiul în vreun clasament al orașelor europene sau al capitalelor importante în halul în care arăta. Traian Băsescu a preluat România ca președinte într-un moment în care ne luptam la propriu cu mafia.

Au fost momente dure pentru tot ce a însemnat intrarea noastră în Uniunea Europeană, apartenența noastră la NATO, dacă ne amintim suspendările, toată hărțuiala aceea a justiției, modul în care se făceau dosarele în sediile partidelor în  Kiseleff.

Traian Băsescu a luptat pentru un parcurs european al acestei țări, ca România să fie un partener în NATO respectat așa cum este astăzi. Nu poate să fie acuzat vreodată președintele Traian Băsescu că a făcut vreun joc al NATO.

Este în acestă cursă din respect pentru bucureșteni pentru că este convins că poate câștiga și suntem convinși că Traian Băsescu poate să îți termine cel de-al doilea mandat de primar pe care nu l-a terminat pentru că a devenit președintele României.

Toți cei care ne acuză pe noi că nu ar trebui să candidăm, asta ni se reproșează. Suntem într-o democrație, partidele se validează în alegeri, trebuie să mergi să candidezi, nu există acestă poveste că nu candidează X pentru că trebuie să candideze Y, doar la urne oamenii sunt cei care decid dacă un partid merită sau nu, dacă un candidat merită sau nu„ a conchis Ioana Constantin.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *