Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ioana Constantin, secretar de stat în Ministerul Muncii: Am găsit instituții ”gripate”, digitalizarea nu există

psnews.ro

Invitată la „Puterea Știrilor”, Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP și secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a declarat că a găsit profesioniști în sistem, însă munca le este îngreunată de lipsa digitalizării.

Sunt oameni buni în sistem, profesioniști, care lucrează de 15-20 de ani, dar am găsit și instituții care s-au „gripat”, digitalizarea nu există, se lucrează în Excel-uri, în loc să comunice instituțiile între ele prin baze de date legate, interconectate”, a declarat Ioana Constantin.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale mai spune că a depistat probleme și blocaje pe fonduri europene.

„Sunt proiecte blocate și a existat o lipsă de interes pentru deblocarea lor, la nivel politic. Eu cred că dacă nu atragem fondurile europene, să știți că este foarte greu să facem investiții, iar pe zona pieței de muncă, din păcate, instituția care ar fi trebuit să fie facilitator și mediator pe zona aceasta nu funcționează, mă refer în special la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Există acum un proces de reformare substanțială la nivelul ANOFM-ului, avem un președinte nou, care e foarte implicat și se ocupă de zona aceasta de reformare” a asigurat, secretarul general adjunct al PMP și secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ioana Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *