Skip to content
Politică

Ioana Petrescu îi dă peste nas lui Ludovic Orban. Ce NU a spus șeful PNL despre datoria publică

facebook.com

Ioana Petrescu – fost ministru al Finanțelor Publice în guvernarea Victor Ponta – îi dă peste nas ex-ministrului Transporturilor Ludovic Orban. Vedeți mai jos ce NU a spus șeful PNL despre datoria publică.

Într-un status postat sâmbătă pe Facebook, fosta șefă a Finanțelor contrazice alarmismul liderului liberal exprimat în aceeași zi în legătură cu datoria publică.

DETALII AICI: Orban, foc și pară pe PSD-iști: Iresponsabilii acţionează după principiul DUPĂ NOI, POTOPUL!

Concret: Petrescu subliniază faptul că mult mai relevant decât nivelul absolut al datoriei publice este procentajul acesteia din PIB, care se află acum la minimul ultimilor 6 ani și pe ultimul loc în Uniunea Europeană, datorită faptului că produsul intern brut a crescut mai mult decât datoria publică.

Iată explicațiile integrale ale ex-ministrei:

„E greu cand nu stii economie si matematica! Se pare ca opozitia nu prea se descurca la aceste doua materii. Ludovic Orban s-a trezit sa vorbeasca despre datoria publica. Se plange ca datoria a crescut cu 5,5 miliarde de euro si roaga romanii sa nu mai voteze PSD-ul in viitor. E adevarat ca datoria publica a crescut in valoare absoluta, dar nimeni nu se uita la datoria in euro, ci la datoria ca procent din PIB, pentru ca doar asa ne putem da seama daca ea este sustenabila. Ceea ce nu intelege presedintele PNL este ca PIB-ul a crescut mai mult decat datoria publica si acum datoria ca procent din PIB este la nivelul cel mai mic din ultimii 6 ani! Este 35,2% din PIB si una dintre cele mai mici din UE! As adauga la ce spune liderul PNL, va rog nu votati nici PNL! Nu asa se face opozitie!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *