Skip to content
Politică

Ioana Stăniloiu arată inutilitatea referendumului pentru familie: Vom fi doar mai săraci EXCLUSIV

Sâmbătă, 1 septembrie, președintele PSD Liviu Dragnea a făcut declarații într-o conferință de presă ce s-a desfășurat după Comitetul Executiv pe care partidul l-a avut la Neptun. Una din temele abordate de Dragnea a fost referendumul pentru familie. Acesta a anunțat că s-a luat decizia ca data la care va avea loc referendumul să fie 7 octombrie.

CITIȚI MAI MULT AICI: Dragnea, după CEx: declarații despre remanieri, Firea, referendumul pentru familie și alte teme

În acest context, redacția PSnews.ro a contactat-o pe Ioana Stăniloiu, cunoscută pentru pozițiile în care susține drepturile persoanelor de același sex, pentru a-și oferi opinia referitoare la referendumul pentru familie. Aceasta subliniază că de fapt referendumul nu va schimba nimic ci doar va aduce o gaură la buget de 200 de milioane de lei. Mai mult, tranșează subiectul din perspectiva drepturilor omului întrucât acestea „nu sunt discutabile și fiecare cetățean este egal în fața legii”.

„Anunțul făcut de Dragnea nu este o surpriză pentru nimeni. Atât PNL cât și PSD și-au anunțat susținerea pentru referendumul populist, care pe lângă faptul că va costa 200 milioane de lei, nu va schimba nimic. Acesta nu va fi „referendumul pentru familie”, ci „referendumul pentru nimic”. Va satisface și dorința Coaliției pentru familie, aceea de a nu schimbă nimic din ceea ce există deja în Constituție. Nu se schimbă nimic de substanță pentru că termenul de soți este folosit în prezent doar pentru căsătoriile dintre bărbat și femeie.

De această febra a referedumurilor populiste a fost cuprins și partidul USR care a copiat practicile ‘neortodoxe’ ale Coaliției pentru Familie, dar a schimbat subiectul.

Prin urmare avem o adunătură de partide care se întrec în practici nedemocratice și populiste, doritoare să atragă electorat prin metode distructive la adresa societății divizand-o în „răi” și „buni”, încât revine întrebarea clasică: „eu cu cine votez?”

Ce credeți că o să se întâmple după referendum? Vom fi mai săraci cu 200 milioane de lei. Dragnea va oferi persoanelor LGBT parteneriatul civil, adică drepturi egale că toți cetățenii și va satisface și dorința Coaliției pentru familie, aceea de a nu schimba nimic din ceea ce există deja.

Drepturile omului nu sunt discutabile și fiecare cetățean este egal în fața legii, a declarat Ioana Stăniloiu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *