Skip to content
Politică

Ioana Stăniloiu răspunde taberei boicot și dezvăluie riscurile neprezentării la vot EXCLUSIV

Facebook

Mai sunt câteva zile până va avea loc referendumul pentru familie. Mai precis, această inițiativă se va desfășura în perioada 6-7 octombrie. Vizibil în opinia publică a fost modul în care anumite tabere s-au poziționat, printre care și cea care dorește să boicoteze votul.

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura luni cu Ioana Stăniloiu, una din persoanele cu cea mai mare notorietate în apărarea drepturilor comunității homosexuale, pentru a transmite viziunea pe care o are asupra referendumului și mai ales asupra atitudinii taberei boicot. Ioana Stăniloiu atrage atenția că au fost cazuri în care cei din tabăra boicot nu se diferentiaza de sustinatorii Coalitiei pentru familie prin anumite atitudini: „ambele tabere sunt orbite de viziunile lor pe care le tratează ca pe adevăruri absolute, făcând abstracție că în democrație există mai multe viziuni”.

„Tabara #boicot s-a suparat foarte tare că există și alte păreri în societate precum cea a lui Remus Cernea care consideră că anularea votului sau ștampila pe NU este o variantă mai bună care poate fi contabilizată. Șezutul acasă și inexistena unei opozitii cuantificabile nu sunt premisele unei schimbari în bine”, a precizat activista LGBT.

Întrebată de ce există această dezbinare în tabăra care nu dorește modificarea Constituției, Ioana Stăniloiu a transmis că există o scindare în ambele tabere evocând un exemplu din tabăra celor care sunt religioși: „am cunoscut mulți oameni religioși, chiar preoți, care nu vor să voteze cu Da și nici măcar nu o să meargă la referendum”.

„Am cunoscut mulți oameni religioși, chiar preoți, care nu vor să voteze cu Da și nici măcar nu o să meargă la referendum. Creștini cu bun-simț care respectă drepturile omului. În același timp și în tabăra pro drepturi LGBT există persoane care nu vor #boicot și au alte opțiuni precum a vota cu „NU” sau a anula”, a mai adăugat susținătoarea drepturilor comunității homosexuale.

Întrebată dacă va merge la vot, Ioana Stăniloiu a precizat că cel mai probabil va vota și a profitat de ocazie pentru a prezenta implicațiile pe termen lung ale boicotului la acest referendum: „dacă va fi un procent de 99% Da și 1% Nu, va exista concluzia că : „minoritățile sexuale nu există, nu îi apără nimeni, nu au susținători, prin urmare vor fi vulnerabili la alte viitoare atacuri”.

„Cred că voi merge la vot. Dacă stai acasă, parerea ta nu contează pentru că nu poate fi contabilizată. Cei de la boicot urmăresc o miză măruntă, pe termen scurt. Ce se schimbă acum în Constituție nu afectează persoanele LGBT în mod real pentru că ei nu au dreptul la căsătorie. Dacă atunci când nu ai ce pierde nu te afirmi și nu te faci vizibil, atunci când vor exista referendumuri cu mize mai mari asupra acestei comunități, vor avea atunci curajul sa iasă în față? Cine îi va apăra dacă pe viitor lucrurile vor avea o ascensiune neprietenoasă față de această comunitate? Pai #boicot. Cine sunt, unde sunt, câti sunt? Pai nu știm…

Dacă această comunitate nu are de pierdut drepturi pentru că nu are momentan, îmi e teama că o să piardă această ocazie de a se afirma și de a-și crea aliați si simpatizanți”, a mai completat activista LGBT.

Ioana Stăniloiu a menționat din nou felul în care cei care nu au opinii mainstream sunt persecutați de ambele tabere: „#boicot spune „nu mai sunteți de-ai noștri, nu vă mai votăm, să nu mai auzim de voi”, iar Biserica spune „nu mai sunteți creștini, plecați de aici”. Așadar, dacă nu ești cu #boicot sau nu ești cu #Da, ești un deviaționist”, a conchis Ioana Stăniloiu pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Ioana Stăniloiu răspunde taberei boicot și dezvăluie riscurile neprezentării la vot EXCLUSIV

  1. deci stanoaia si cernea sunt pesedisti mascati…
    asta e o surpriza…

    SINGURA dar SINGURA!!! sansa ca acest referendum sa pice e sa nu se prezinte 30%! alta sansa NU EXISTA!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *