Skip to content
Politică

Iohannis face precizări cu privire la declarația despre ofițerii acoperiți

Prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis a făcut câteva precizări cu privire la declarația potrivit căreia este normal ca serviciile să aibă ofițeri acoperiți în politică și în presă.

Iohannis spune însă că fraza lui a fost interpretată greșit.

În urma interpretărilor date declarațiilor pe care le-am făcut astăzi, 29 septembrie, la interviurile Adevărul Live, referitoare la subiectul ofițerilor acoperiți, doresc să fac următoarele precizări:

Am fost întrebat dacă eu consider că este bine să existe ofițeri sub acoperire în general, și de asemenea în viața politică și în presă. Răspunsul meu afirmativ viza doar prima parte a întrebării, în sensul că este în regulă să existe ofițeri acoperiți în general. Nu m-am referit nicio clipă la cazurile de ofițeri acoperiți din politică sau presă. N-ar fi avut niciun sens să fac o astfel de considerație, în condițiile în care, prin lege, personalului din servicii îi este interzis să se implice în viața politică”, a declarat Iohannis.

 Întrebat la Adevărul Live dacă el consideră că este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică, Iohannis a răspuns:

”Da, eu cred că face parte din activitatea serviciilor şi nu cred că este vreo problemă. Eu, personal, consider că în servicii avem profesionişti foarte buni, dar nu cred că trebuie noi să le spunem cum să îşi facă treaba”.

Citește și: O nouă declarație a lui Iohannis pentru care ar putea fi taxat. Atac frontal la Meleșcanu

2 comentarii la “Iohannis face precizări cu privire la declarația despre ofițerii acoperiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *