Skip to content
Politică

Iohannis a contestat la CCR legea care dădea iar bani de la buget pentru Academia Oamenilor de Știință

Inquam Photos / George Calin
" "

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională cu legea votată de Parlament la începutul acestei luni prin care era reluată finanțarea de la stat a Academiei Oamenilor de Știință din România, scrie Hotnews.

Legea o intervenție legislativă derogatorie de la Legea bugetului de stat pe anul 2020, deși era necesar ca o astfel de modificare să fie realizată în ședința comună a celor două Camere, astfel cum sunt realizate toate modificările aduse legilor bugetului de stat, sub forma rectificărilor bugetare, arata seful statului in sesizarea catre CCR.

" "
" "

De asemenea, argumentează Iohannis, „întrucât cheltuielile stabilite prin textele legii criticate afectează bugetul de stat, învederăm faptul că adoptarea unor asemenea prevederi nu se putea realiza decât după cererea prealabilă a informării Parlamentului, formulată de acesta și înaintată Guvernului„.

Mai mult, spune președintele, „adoptarea legii supuse controlului de constituționalitate a fost realizată cu încălcarea competențelor celor două Camere„.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *