Skip to content
Politică

Iohannis a depus o candelă pe scările Catedralei Mitropolitane, unde au căzut primii eroi ai Revoluţiei de la Timişoara

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, luni seară, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, unde a fost întâmpinat de mitropolitul Ioan Selejan al Banatului, apoi a depus o candelă pe scările lăcaşului de cult. Iohannis a participat şi la o slujbă de pomenire a eroilor, potrivit news.ro.

Iohannis a fost întâmpinat de mitropolitul Ioan Selejan, dar şi de mai mulţi preoţi care l-au aşteptat la intrarea în lăcaşul de cult. Unul dintre preoţi i-a oferit o candelă pe care şeful statului a aşezat-o pe treptele Catedralei Mitropolitane, locul unde în urmă cu 30 de ani cădeau primii eroi ai Revoluţiei de la Timişoara, seceraţi de gloanţe.

Apoi, Iohannis, însoţit de mitropolitul Ioan Selejan, dar şi de primarul Nicolae Robu şi mai mulţi parlamentari de Timiş, a fost primit în Catedrală, pentru a participa la o slujbă de pomenire a martirilor.

Iohannis urmează să depună candele şi pe platoul din faţa Operei, apoi să participe la un spectacol la Teatrul Naţional. Înainte de debutul spectacolului, Iohannis va rosti o alocuţiune.

La finalul slujbei, mitropolitul Ioan Selejan i-a cerut preşedintelui Iohannis să instituie o zi a Revoluţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *