Iohannis a plecat în SUA să-şi ridice „Oscarul de la Washington”

Iohannis
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat luni într-o vizită în SUA cu același avion de lux cu care a mai fost anul trecut în Africa și Coreea de Sud, scrie BoardingPass, site specializat în știri din aviație.

Vizita președintelui României, Klaus Iohannis, este legată de premierea sa de către think-tank-ul „Consiliul Atlantic” pentru conducere internaţională remarcabilă şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european.

Ceremonia va avea loc în data de 8 mai, la Washington, DC.

Premiille pentru Leadership Distins ale Consiliului Atlantic din 2024 sunt denumite de mass-media „Oscarurile de la Washington” iar printre cei premiaţi se numără, pe lângă preşedintele Iohannis, un oficial al cabinetului SUA, comandantul suprem aliat al NATO în Europa şi o actriţă laureată a premiului Oscar.

„Consiliul Atlantic îi va acorda preşedintelui Klaus Iohannis premiul pentru conducere internaţională remarcabilă, pentru conducerea exemplară a României şi pentru rolul său de lider transatlantic şi european”, se arată într-un comunicat al Consiliului Atlantic, transmis în urmă cu câteva zile.

Conform BoardingPass, ”avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023) și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud”.

Sursa foto: BoardingPass

Printre laureaţii din trecut ai Consiliului Atlantic se numără: preşedinţii americani George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush şi vicepreşedintele de atunci Joe Biden, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,
actualii şi foştii directori generali ai Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva şi Christine Lagarde, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar şi artişti precum Dua Lipa sau Lionel Richie şi Bono.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: