Skip to content
Politică

Iohannis a promis că noul guvern va face Autostrada Moldovei

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus sâmbătă la Iași membrilor asociațiilor care cer construirea Autostrăzii Moldovei, care l-au așteptat cu un banner pe care au scris: ”Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”, că este sigur că noul guvern va primi mesaje foarte clare în acest sens.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aşteptat sâmbătă, la Iaşi, de câțiva membri ai asociațiilor „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă”, care militează pentru construirea autostrăzii Moldovei, cu un banner pe care au scris: ”Domnule preşedinte, nu uitaţi de Autostrada Unirii!”, conform Mediafax.

După ce reprezentanții asociațiilor i-au prezentat mesajul lor, președintele Iohannis i-a răspuns că este sigur că noul guvern va primi mesaje foarte clare în acest sens.

„Sunt sigur că noul guvern va primi niște mesaje foarte clare în acest sens i atunci lucrurile se vor prezenta altfel”, a spus președintele Kalus Iohannis.

Înaintea de sosirea președintelui, Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei „Moldova vrea autostradă” a declarat că nu este vorba despre un mesaj „antipreședinte”, ci un mesaj pentru a atrage atenția asupra stării de fapt în care trăiesc locuitorii din regiune.

„Acesta este un mesaj către președintele României, în urma vizitei pe care a făcut-o domnia sa și vizează inclusiv Partidul Liberal care se pare că va ajunge la putere peste câteva săptămâni. Noi cei din Moldova așteptăm din partea administrației prezidențiale și din partea Partidului Liberal să pună în aplicare Legea 291 din 2018 și să se facă echitate pentru moldoveni și pentru Moldova. Nu mai acceptăm minciuni, păcăleli, astăzi închidem proiectul, mâine îl deschidem, tot felul de subterfugii pentru a dribla un adevăr: că Moldova este izolată și trăiește mai prost ca restul României. Sper ca președintele să înțeleagă mesajul nostru, nu este un mesaj antipreședinte ci este un mesaj pentru a atrage atenția asupra stării de fapt în care trăim”, a spus Ionel Apostol, preşedintele Asociaţiei „Moldova vrea autostradă”.

La rândul său, Cătălin Urtoi unul dintre fondatorii asocialţiei civice “Împreună pentru A8” a spus că s-au pierdut patru ani și își pune speranța în cei care vor guverna de acum încolo.

”Noi vrem de la domnul președinte să facă toate demersurile în așa fel încât Legea 291 din 2018 să se aplice cât mai urgent. Singura noastră speranță este în cei care vor veni la guvernare de aici încolo. Noi considerăm că perioada celor patru ani care au trecut din 2016 plus anul care a mai rămas până în 2020 sunt ani pierduți. Măcar de aici încolo să vedem că oamenii vor fi serioși și se vor ține de ceea ce au promis”, a spus Cătălin Urtoi unul dintre fondatorii asocialţiei civice “Împreună pentru A8”.

Președintele Iohannis se află, sâmbătă, la Iași pentru a participa la Adunarea Regională a organizațiilor PNL Nord-Est, alături de circa 1.600 de membri și simpatizanți ai PNL, parlamentari, aleși locali din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *