Iohannis a promulgat legea care instituie cadrul legal referitor la utilizarea aplicaţiei portaligi.mai.gov.ro

Sursă foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2024 pentru modificarea art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 55/2007 privind înfiinţarea Oficiului Român pentru Imigrări prin reorganizarea Autorităţii pentru străini şi a Oficiului Naţional pentru Refugiaţi, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative. Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea cadrului legal referitor la utilizarea aplicaţiei informatice portaligi.mai.gov.ro, dezvoltată de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), astfel încât atât solicitanţii interesaţi de utilizarea acesteia, dar şi instanţele de judecată, să aibă o reprezentare clară a regimului juridic al solicitărilor iniţiate.

Prin utilizarea aplicaţiei informatice, solicitanţii au posibilitatea de a efectua programări pentru prezentarea ulterioară la formaţiunile teritoriale ale IGI, precum şi de a încărca, în prealabil, documentele care stau la baza respectivelor cereri, pentru a facilita ulterior verificarea la ghişeu a acestora, mai prevede legea promulgată de către şeful statului.

Încărcarea documentelor în portal nu echivalează cu depunerea cererii de prelungire a dreptului de şedere, pentru aceasta străinii fiind obligaţi să se prezinte la ghişeu.

Legea mai vizează crearea cadrului normativ necesar asigurării respectării exigenţelor în materia protecţiei datelor cu caracter personal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: