Skip to content
Politică

Iohannis a promulgat legea prin care e majorat, cu peste 46 milioane euro, capitalul deţinut de România la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Klaus Iohannis Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind participarea României la majorarea de capital a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Prin urmare, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea participării României la majorarea de capital a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în conformitate cu prevederile Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea majorării capitalului deţinut de România, în calitate de membru al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei cu 46.490.000 euro, potrivit Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022 „Privind majorarea capitalului Băncii”, valoarea capitalului vărsat fiind de 13.128.776 euro, plătibilă în patru tranşe anuale egale, până la 31 decembrie 2026.

„Plata capitalului vărsat în conformitate cu prevederile Rezoluţiei Consiliului Guvernatorilor nr. 463/2022 privind majorarea capitalului băncii se asigură anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanţelor”, mai prevede legea promulgată de către Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *