Skip to content
Politică

Iohannis a promulgat legea prin care STS este integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 73/2020 privind desemnarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale ca integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, transmite Administraţia Prezidenţială.

Actul normativ are ca obiect de reglementare accesul autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă la servicii de comunicaţii critice, suplimentar faţă de accesul la servicii de telecomunicaţii speciale, pe perioada situaţiilor de urgenţă, în vederea asigurării unui management unitar eficient.

„La solicitarea autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă, STS furnizează structurilor de specialitate ale respectivelor autorităţi servicii de comunicaţii critice. Serviciile de comunicaţii critice sunt utilizate pentru acţiuni şi misiuni realizate pentru managementul situaţiilor de urgenţă”,conform legii promulgate de către şeful statului.

De asemenea, tipurile de risc, amploarea şi intensitatea situaţiilor de urgenţă pentru care autorităţile menţionate pot sa utilizeze servicii de comunicaţii critice sunt probate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Legea mai stabileşte cadrul legal pentru asigurarea îndeplinirii de către STS a calităţii de integrator de servicii de comunicaţii critice destinate autorităţilor publice cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

Preşedintele Iohannis a mai promulgat, luni, legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Regatului Haşemit al Iordaniei privind cooperarea în domeniul prevenirii, limitării şi înlăturării efectelor dezastrelor, semnat la 4 aprilie 2021, la Amman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *