Skip to content
Politică

Iohannis a promulgat o lege care-i sporește atribuțiile lui Dragnea

cotidianul.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat în cursul zilei de miercuri un proiect de lege care vizează una dintre regiile autonome.

Concret, Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, proiectul de lege prin care Monitorul Oficial este transferat din subordinea Secretariatului General al Guvernului în cea a Camerei Deputaților, unde a funcționat până în 2012. La începutul anului, Iohannis trimisese înapoi Parlamentului proiectul, spre reexaminare, iar apoi l-a contestat și la Curtea Constituțională, considerând că legea trebuie să includă un termen rezonabil de publicare a actelor normative primite la Cameră, clarificări privind stabilierea tarifelor de publicare și modalitatea de conducere a Regiei Autonome ”Monitorul Oficial”, conform profit.ro.

După epuizarea tuturor căilor legale de atac, președintele Iohannis a fost nevoit să promulge azi proiectul de lege.

Parlamentul aprobase, la finele lunii decembrie, proiectul de lege prin care Monitorul Oficial este transferat din subordinea Secretariatului General al Guvernului în cea a Camerei Deputaților, unde a funcționat până în 2012. Atunci Guvernul Ponta și l-a suboedonat prin ordonanță de urgență, pentru a se asigura că decizia de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu va fi publicată. Inițial, majoritatea parlamentară s-a opus transferului, deoarece era propus de opoziție, dar acum și-a schimbat poziția. Transferul îi servește actualului lider al PSD, Liviu Dragnea, care în vară a avut probleme cu demiterea premierului Sorin Grindeanu, care controla Monitorul. Prin această mutare, controlul asupra duratei de publicare în Monitor a unui act este transferat Camerei Deputaților, condusă de Liviu Dragnea, și este evitat un nou scandal de genul celui de la retragerea lui Sorin Grindeanu din postul de prim-ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *