Skip to content
Politică

Iohannis a promulgat OUG referitoare la închiderea localurilor care nu respectă normele în caz de incendiu

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea de aprobare a OUG care prevede ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) poate inchide localurile in care constata incalcarea reglementarilor privind siguranta la incendiu: „Potrivit legislatiei in vigoare pana la data prezentei reglementari, ISU putea dispune doar oprirea functionarii ori utilizarii contructiilor sau amenajarilor, ceea ce nu era de natura sa garanteze incetarea de fapt a functionarii”.

OUG adoptata de Guvern completeaza Legea 307/2006 si Legea 170/2015 privind apararea impotriva incendiilor, care prevad si alte sanctiuni pentru nerespectarea normelor privind securitatea la incendiu.

„De asemenea, in scopul cresterii nivelului de securitate la incendiu, Guvernul a stabilit o serie de criterii cumulative pe baza carora se poate dispune oprirea functionarii ori utilizarii cladirilor si spatiilor amenajate in cladiri, cu aria de desfasurare mai mare de 200 mp, avand destinatia de comert, cultura si turism. Reglementarile sunt incluse intr-o Hotarare adoptata astazi (marti – n.r.) de Guvern. Actul normativ vizeaza atat cladirile si spatiile autorizate din punct de vedere al securitatii la incendiu, cat si pe cele care nu sunt autorizate”, se mentioneaza intr-un comunicat al Guvernului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *