Skip to content
Politică

Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcțiile anterioare pentru doi miniștri ai noului guvern

Președintele Klaus Iohannis, i-a eliberat, marți, din funcțiile deținute până acum, pe doi miniștri care au trecut, luni, de audierile comisiilor din Parlament, pentru a nu se afla în incompatibilitate.

Astfel, șeful statului a semnat decretele prin care Mihnea Ioan Motoc, ministrul desemnat la Apărare, este eliberat din funcția sa de ambasador al României la Londra, iar Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe, nu va mai fi consilier prezidențial, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat.

 

Marți, la ora 19, noul guvern va depune juramantul la Palatul Cotroceni. Se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia de marți seară.

Amintim că executivul condus de Cioloş a primit, marţi, din partea celor două camere ale Parlamentului, 389 voturi „pentru”şi 115 „împotrivă”. În total, şi-au exprimat dreptul de vot 506 parlamentari dintre cei 509 prezenţi în sală.

La ora 19, noul guvern va depune juramantul la Palatul Cotroceni. Se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia de marți seară.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *