Iohannis a semnat decretul prin care l-a trecut în rezervă pe şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Viorel Pană

Sursă foto: media roaf.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind trecerea în rezervă a general-locotenentului cu trei stele Viorel Pană din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 noiembrie, informează Administraţia Prezidenţială.

Astfel, şeful statului a semnat „decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Pană Viorel din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 30 noiembrie 2023”, arată sursa citată.

Viorel Pană a avut funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene din ianuarie 2018, conform site-ul Forţelor Aeriene Române.

Potrivit sursei citate, el a îndeplinit funcţii ca pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forţelor Aeriene până în 1992 când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24, C-130, C-27J la Baza 90 Transport Aerian.

Are peste 3.000 de ore de zbor şi este instructor pentru C-130 Hercules şi C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo şi a comandat şi participat în numeroase misiuni în ţară şi în străinătate (Libia, Muntenegru, China, Mali), mai arată sursa menţionată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL