Skip to content
Politică

Iohannis, aluzie la PSD: Schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, luni, supravieţuitori ai Holocaustului, afirmând că antidotul răului nu poate fi decât o acţiune de salvare a viitorului prin recunoaşterea capcanelor ideologice şi printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor şi a susţinătorilor lor.

„Să nu uităm că, în numele unui aşa-zis ideal suprem, schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepţia că politicienii, care reprezintă oamenii şi interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice duşmani, să dea vina pentru eşecurile lor pe diferite categorii de cetăţeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiţie şi de a-şi prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistraţi, blamează multinaţionalele viclene, cum zic ei, şi diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă şi trufaşă“, a subliniat preşedintele, citat de News.ro

„După cei arătaţi acum cu degetul, ar urma alţii, apoi alţii, şi tot aşa până când indistincţia şi căutarea continuă a vinovaţilor s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului. Îmi aduc aminte o frază din memoriile lui Hédi Fried, supravieţuitoare deportată la Auschwitz, din Sighetul aflat sub ocupaţie maghiară, şi pe care am decorat-o acum trei ani: «Supravieţuieşte numai cel care este conştient de ce se întâmplă. Nu foloseşte la nimic să închizi ochii». Aşadar, trecutul este un avertisment mereu actual, iar efortul de a-l înţelege nu este niciodată îndeajuns”, a mai afirmat preşedintele Iohannis.
Şeful statului a spus că este datoria noastră să prevenim şi să anihilăm orice acţiune menită sa destabilizeze pacea şi să aducă atingere valorilor europene fundamentale. El a adăugat că este, totodată, datoria instituţiilor, dar şi a funcţionarilor statului român să-şi protejeze cetăţenii, prin toate mijloacele, să salvgardeze statul de drept, democraţia, să garanteze pacea socială şi respectarea valorilor esenţiale.
„Să respectăm memoria victimelor, să ne asumăm lecţiile trecutului şi să continuăm să cultivăm în societatea românească principiile toleranţei, acceptării, solidarităţii şi respectului!”, a mai spus preşedintele.

1 comentariu la “Iohannis, aluzie la PSD: Schimbând legi şi capturând instituţii una câte una, s-a consolidat regimul nazist

  1. Nazistul striga: nazistii…

    Toate actiunile lui IohaniSS demonstreaza ca este nazist.
    In afara ca s-a autodeclarat nazist prin solicitarea, in instanta, de a fi considerat el si FDGR ca succesori ai GEG (organizatie nazista), mai este opunerea acerba in mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim, apoi expresia referitoare la Dancila si Dragnea, după intalnirea acestora cu Netanyahu, ”cine stie ce afaceri au facut cu NISTE EVREI…”, urmata de sustinerea acuzatiei de inalta tradare facuta de Organ(-ul nazistului) impotriva lui Dancila pentru ca s-a intalnit cu omologul ei din Israel, Beniamin Netanyahu si culminand cu numirea lui Ilan Laufer, un evreu, ca ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *