Skip to content
Politică

Iohannis: Am foarte multă deschidere pentru consultările cu partidele

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, că are foarte multă deschidere pentru consultările cu partidele şi că i se pare ciudat să refuzi o ofertă la dialog cu preşedintele României.

„Consider că dacă am convocat un referendum care are ca temă principală justiţia, integritatea, lupta anticorupţie şi situaţia din justiţie – iar acum se tot discută şi se tot discută şi, din păcate, multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate, chiar de sistemul de justiţie -, atunci o discuţie se impune. Dar, sigur, sunt dispus, în marja acestor consultări, să discut şi alte teme cu care vin reprezentanţii partidelor”, a declarat preşedintele Iohannis.

Faptul că unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României mi se pare ciudat, nu oblig pe nimeni, e o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog parcă este cel puţin ciudat. Deci, în continuare, chiar dacă unii au spus că nu vin, dacă se răzgândesc, sunt bine-veniţi. Eu îmi doresc un dialog real cu partidele parlamentare”, a precizat preşedintele.

Şeful statului a invitat partidele parlamentare la consultări. Joi sunt programate PNL, USR, PMP, UDMR şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, iar vineri PSD şi ALDE.

Liviu Dragnea a anunţat că nu va merge la discuţii, dar că PSD va fi reprezentat de o delegaţie formată din 3 membri, care vor fi anunţaţi joi. ALDE a decis să nu participe la aceste consultări, relateaza news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *