Iohannis: Am găsit soluții pentru tranzitul produselor agricole din Ucraina spre piețele mondiale

Iohannis - captură video
Foto: captură video

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, la New York, o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi cu vicepremierul bulgar Maria Gabriel, cu care a discutat despre tranzitul produselor agricole din Ucraina. ”Este vorba de un sistem de autorizare a acestor exporturi”, a transmis Iohannis.

”Am discutat, în esenţă, chestiunile legate de tranzitul produselor agricole din Ucraina înspre pieţele lumii şi felul în care se poate gestiona o problemă care a apărut acum câteva luni de zile, şi anume exportul acestor produse în statele prin care, de fapt, s-ar face tranzit, adică vânzarea acestor produse în România, în Bulgaria ş.a.m.d”, a afirmat, miercuri, Iohannis, într-o declaraţie de presă la New York.

Preşedintele afirmă că s-au găsit soluţii.

”Noi am găsit soluţii şi vreau să subliniez acest lucru. Am găsit soluţii atât pentru tranzitul produselor agricole din Ucraina spre pieţele mondiale, cât şi pentru a gestiona exportul acestor produse spre România. Am găsit deschidere în partea ucraineană. Guvernul României s-a implicat foarte bine şi s-au negociat condiţionalităţi. Comisia a venit cu soluţii suplimentare”, a adăugat şeful statului.

Potrivit acestuia, în esenţă, ”este vorba de un sistem de autorizare a acestor exporturi, care autorizare trebuie să fie agreată şi de o parte şi de cealaltă, în acest fel putând să controlăm foarte bine fenomenul şi să nu afectăm fermierii din România care sigur au nemulţumiri legate de aceste produse”.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: