Skip to content
Politică

Iohannis anunță că se demarează pașii pentru numirea noului Procuror General: „Eu am toata încrederea”

Invitatul special de miercuri seară al jurnalistei Mădălina Dobrovolschi într-o emisiune de la postul național de televiziune, a fost președintele Klaus Iohannis.

Printre subiectele abordate de șeful statului în dicuția cu jurnalista TVR 1, care a avut loc la Palatul Cotroceni, s-a regăsit tema alegerilor locale din acest an, problema reînnoirii mandatului procurorului șef al DNA, relația sa cu PNL, dar și numirea unui nou Procuror General al țării.

Iohannis a asigurat că se întreprind pașii necesari în privința numirii unui nou Procuror General al României: „Eu am toata încrederea ca Ministerul Justiției va aplica o procedura care va duce la un nume care poate sa fie procuror general bun. Am avut o stituatie recentă cu procurorul general DIICOT, unde functia a fost vacanta si a fost nevoie de nomilarizarea unei persoane pentru functia respectiva. Eu cred ca o procedura similara trebuie aplicata si acum si semnalele pe care le am sunt ca se va aplica o procedură similara care satisface toate rigorile legii si aduce o transparenta mult dorita de catre societatea civila. Vom avea proceduri care duc la numirea unui procuror pentru pozitia de Procuror General al Romaniei.”

Întrebat de jurnalista Mădălina Dobrovolschi daca au existat propuneri, nume concrete pentru această funcție, Iohannis a precizat: „Am discutat chestiunea cu Ministrul Justiției dupa ce procurorul general a demisionat si doamna ministru m-a asigurat ca va promova o procedura similara care va duce la selectarea unei persoane potrivite pentru aceasta functie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *