Skip to content
Politică

Iohannis anunța ce nou obicei are de gând să adopte în perioada următoare

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat luni, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Cotroceni, despre noul obicei pe care vrea să și-l impună în perioada următoare.

Mai exact, șeful statului vrea să își îmbunătățească dialogul cu electoratul și a anunțat că va organiza conferințe de presă ori de câte ori ajunge la promulgare legi în jurul cărora există dezbateri aprinse în spațiul public sau în jurul cărora există diferite puncte de vedere contradictorii.

”Atributiile Presedintelui e cea de a promulga legi adoptate in Parlament. Pentru a preveni neintelegeri sau interpretari eronate, am decis ca atunci cand ajung la mine spre promulgare legi importante sau legi care au dus la discutii ample in spatiul public sa fac declaratii legate de promulgarea sau dupa caz nepromulgarea unor acte normative.”, a precizat Klaus Iohannis în startul conferinței de presă de luni.

”Astazi vreau sa ma refer la 3 chestiuni. Voi face cateva aprecieri legate de un pachet de 3 legi, in speta legea pentru modificarea legii privind finantarea partidelor si campaniilor electorale, legea nr. 14 din 2003 si legea pentru alegerea autoritatilor pentru modificarea si completarea legii privind statutul alesilor locali, dupa care voi face cateva mentiuni in legatura cu o alta lege care a ajuns la mine spre promulgarea, legea pentru modificarea serviciilor pentru servicii publice si, in fine, voi face cateva referiri la acte normative care nu au ajuns inca la mine, intentiile de modificare la codul penal si codul de procedura penala.”, a mai precizat Iohannis luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *