Skip to content
Politică

Iohannis anunță consultări cu partidele pe tema legilor siguranței naționale

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, că săptămâna viitoare va avea consultări cu partidele cu privire la legile siguranţei naţionale.

„Voi avea aceste consultări săptămâna viitoare, marţi şi miercuri. Mâine voi trimite scrisorile de invitare către partidele politice. Luni voi avea o discuţie cu primul ministru pe această temă, în cadrul săptămânii, marţi şi miercuri mi-am propus să aflu opinia partidelor politice după care intrăm într-un ciclu de dezbatere, aprobare care nu se va finaliza în două-trei săptămâni, este un proces mai amplu, dar nu mai doresc să întrârzii acest proces, fiindcă sunt chestiuni care devin tot mai arzătoare”, a spus Iohannis, miercuri, într-un interviu acordat TVR 1.

El a subliniat că legislaţia în materie a rămas în urmă şi că este nevoie de o îmbunătăţire a acesteia.

„Având în vedere că vorbim de securitatea naţională, securitatea cyber, organizarea serviciilor, aceste chestiuni sunt foarte sensibile şi privesc pe toată lumea. Nu putem să spunem că este o chestiune care priveşte pe un partid şi pe celălalt nu. Îi priveşte pe absolut pe toţi şi pe toţi cetăţenii României şi atunci mi se pare normal ca această legislaţie, dacă este posibil, să fie adoptată practic în consens, cu participarea şi cu acordul tuturor forţelor politice reprezentate în Parlament, cu dezbateri în societatea civilă care premerg acestei decizii şi atunci a apărut în mod natural ideea unor consultări cu partidele politice”, a adăugat Iohannis.

Şeful statului a susţinut că „nu doar norocul, ci profesionalismul oamenilor ne-a ferit de atacurile teroriste”.

„Avem nevoie de o legislaţie îmbunătăţită pentru a putea merge mai departe. Nu vreau să întârziem acest proces”, a evidenţiat preşedintele.

El a subliniat că în elaborarea acestei legislaţii vor trebui respectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

„Sunt convins că Parlamentul va găsi soluţiile cele mai bune, exact din acest motiv doresc o consultare şi politică şi cu societatea civilă”, a mai completat şeful statului citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *