Skip to content
Politică

Iohannis, apel pentru dreapta

Candidatul ACL la alegerile prezidențiale face un apel pentru toată dreapta și le cere susținere în turul doi al alegerilor.

”Aceste rezultate confirmă că schimbarea este posibilă în România. Se pune atunci sigur întrebarea care e diferența între mine și Victor Ponta? Eu mă angajez pentru o națiune care e respectată, o țară în care legile sunt respectate, o țară respectată. România lui Ponta e o țară a corupției, a minciunii, a haosului și a dezorganizării. Și cum am văzut ieri, a disprețului față de diaspora românească. Eu sunt reprezentantul dreptei românești împotriva stângii neautentice, nereformate, corupte, dar îi chem alături de mine și pe toți cei care pe 16 noiembrie cred că se poate face o schimbare. Îi chem să facem împreună această schimbare”, a declarat Iohannis.

Pentru a fi mai convingător, Iohannis le-a prezentat jurnaliștilor un filmuleț care marca evenimentele de ieri de la secțiile de vot din diaspora, unde sute de români nu au reușit să voteze, deși au stat ore întregi la cozi interminabile.

”Ieri (n.r. – duminică) am avut o situație scandaloasă în diaspora. S-a dovedit că e nevoie de o schimbare fiindcă acest Guvern e incapabil să organizeze ceva ca lumea și își disprețuiește cetățenii. Așa va arăta tot anul 2015, ca ziua votului: dezordine, haos, lipsă de respect față de cetățeni pentru că Guvernul refuză să vină cu bugetul pe 2015 să ne arată cum vrea să acopere pomenile electorale, toate promisiunile făcute cetățenilor în prag de alegeri”, a mai transmis candidatul ACL.

”România nu poate să arate în fața Europei ca o țară în care cetățenii săi sunt bruscați în ambasade, nu sunt lăsați să voteze. E regretabil că Guvernul a reușit să ne facă de râs, de minune în fața străinătății. Mândria de a fi român nu trebui folosită ca slogan, trebuie să fie o atitudine față de proprii cetățeni, o atitudine a respectului față de cetățeni. Nu aștept de la premier conferințe de presă, vreau fapte. Trebuia să ia măsuri, să demită pe cei care i-au suspus pe românii din diaspora la această umilință. Ca președinte, voi solicita partidelor să elaboreze legislația pentru votul prin corespondență și votul electronic. Nu mai suntem la începutul anilor 90”, a mai precizat Iohannis.

1 comentariu la “Iohannis, apel pentru dreapta

  1. Despre cat rau a facut tarii asteia prin Europa veninoasa aia de Macovei, nu spune nimic politrucul asta. Doar ii accepta sustinerea urat mirositoare. Daca i-ar fi pasat cu adevarat de romanii de pe alte meleaguri, i-ar fi pasat si de copii aia de prin Canada pe care i-a „exportat” cu sange rece in tineretea lui dubioasa. Apropo, ingratule, poti sa ne spui si noua daca ei or fi votat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *