Skip to content
Politică

Iohannis: Avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului

presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că noile legi ale educaţiei trebuie să prevadă în mod explicit sancţionarea plagiatelor, precizând că acest lucru a devenit un „fenomen toxic al mediului educaţional”.

Dacă actul de creaţie este fructul libertăţii, educaţia este rădăcina din care aceasta creşte şi dă naştere unei societăţi cu oameni verticali, capabili să-şi pună în valoare talentul şi competenţele, atât pentru împlinirea personală, cât şi pentru binele comun. Sunt convins că avem nevoie de o reformă profundă a sistemului educaţional, pentru a-l adapta nevoilor secolului XXI şi valorilor europene în care credem. Una dintre aceste valori este integritatea, motiv pentru care îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrităţii şi eticii în viaţa academică. Pentru aceasta avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, iar noile legi ale educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic al mediului educaţional„, a declarat Iohannis.

Preşedintele, aflat a deschiderea anului universitar de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Capitală, a precizat că sistemul de învăţământ are nevoie de credibilitate: „Trebuie să devină clar că obţinerea unei diplome academice reprezintă o onoare şi este condiţionată exclusiv de un merit real. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepţie”, a afirmat Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *